Полиција привела малољетнике

Припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против криминала, Одјељења за борбу против високотехнолошког криминала, идентификовали су и привели двојицу малољетника, старих 16 и 15 година, који се сумњиче да су извршили кривично дело омогућавање уживања опојних дрога.

Србија 05.04.2018 | 14:06
Полиција привела малољетнике
Постоје основи сумње да су њих двојица били администратори, односно направили, одржавали и уређивали Инстаграм профил "Дрога Србија".

Наиме, након што је друштвена мрежа "Инстаграм", на захјев МУП-а, угасила први профил "дрогасрбија", неколико дана касније се на истој друштвеној мрежи појавио нови профил са називом "дрогасрбијааа".

На профилу "дрогасрбијааа" пренет је мањи део фотографија и материјала са угашеног профила "дрогасрбија", на којима се налазе недозвољене супстанце, чиме су приведени малољетници како се сумња наводили друге на уживање опојних дрога.

По налогу Тужилаштва за високотехнолошки криминал, против њих ће бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.
 
Да подсјетимо, због истог кривичног дела раније су идентификована двојица малољетника, старих 17 година, који се сумњиче да су били администратори Инстаграм профила "дрогасрбија".

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар