Партизанов почетак припрема за дерби!

Да ли Ђукић неког чува или репризира случај „Жука - Тошић“? Марко Јевтовић не игра због потреса мозга, против Борца брани Јовичић.

Фудбал 05.04.2018 | 15:00
Партизанов почетак припрема за дерби!
Бодови који се подразумевају. Тако би требало да изгледа скица Партизанове утакмице с Борцем (17.00, ТВ Арена спорт 1) којом црно-бели завршавају обавезе у основном делу Суперлиге Србије. С обзиром на форму шампиона, мања је дилема да ли ће, већ колико убедљиво ће затворити такмичење уочи почетка плеј-офа.

Екипа Мирослава Ђукића је после почетне кризе, условљене елиминацијом од Плзења и дрмањем столице шефу струке, ушла у низ победа који се у Бачкој Паланци протегао на коту пет. Таман да стекне рутину и у добром расположењу дочека Чачане, с којима већ три сезоне нема резултатских проблема, мада се то не може рећи за игру. Довољно је сетити се јесењег гостовања у граду на Западној Морави, кад се Парни ваљак из блата извукао тек поготком Зорана Тошића из слободног ударца, у седмом минуту надокнаде. Но, тад је био оптерећен Европом, сад га занима само борба за домаће трофеје и да би макар задржао размак у односу на Црвену звезду, у освит 157. вечитог дербија, мора да слави.

“Ово је утакмица пред дерби, требало би да уђемо максимално озбиљно како бисмо подигли форму на највиши могући ниво пред најбитнији меч сезоне. Драго ми је што је Борац ушао у добру форму, жело бих да остане у лиги, због тога што је из фудбалског града и што има добре играче. Без обзира на форму Чачана, у низу смо од пет победа и уколико будемо пружили игре као из претходних сусрета мислим да ћемо доћи до три бода”, оптимиста је Огњен Ожеговић, кога у последње време хоће гол.

Што се састава Партизана тиче биће промена. Једна сигурно: Марко Јовичић ће после пет месеци бранити (претходни пут баш на гостовању Чачанима) због тога што је Владимир Стојковић скупио четири жута картона. А чињеница да суспензија прети левом беку Немањи Г. Милетићу, везисти Данилу Пантићу и резервном нападачу Ђорђу Јовановићу (сви у Бачкој Паланци зарадили трећу јавну опомену у сезони) могла би да значи да ће неко од њих одморити данас, како се не би ризиковало да изостане из далеко важнијег сусрета са Црвеном звездом 14. априла.

“Пре десет година сам имао ситуацију са Жуком када смо могли да бирамо да ли да игра против Војводине у последњем колу јесени или на пролеће дерби са Звездом. Тада смо изабрали да игра, победили да бисмо са три бода предности отишли на одмор, а ја сам трпео велике китике због тога”, рекао је Ђукић, мада је очито сметнуо с ума чињенице, јер ривал Парном ваљку 15. децембра 2007. била Младост, не Новосађани, тријумфом над Лучанцима 4:0 (стрелци и Бразилац и Бамби) црно-бели су стекли шест, а не три бода предности, а Антонело Жука и Зоран Тошић су играли (тад је на снази било правило о “бирању”, сад је суспензија аутоматска после четвртог картона) у тренутку кад је тренер већ имао договорен посао у Фудбалском савезу Србије, где је постао селектор.

Зато је тешко предвитети да ли ће и кога данас да чува. Сигурно ће меч пропустити Марко Јевтовић, задњи везни је у понедељак, на тренингу, претрпео потрес мозга и саветовано му је да мирује 72 сата, па се прикључио давно одсутним штоперима Бојану Остојићу и Милану Митровићу.

Партизан нанизао шест победа над Борцем (пет последњих у опсегу 2-3 гола) и да је Чачане у првенству добио на девет последњих мечева на Топчидерском брду. Претходни пут у томе није успео баш кад је Мирослав Ђукић седео на клупи 31. октобра 2007. То беху нека друга времена...

Пројектовани састави

ПАРТИЗАН - БОРАЦ, 17.00

Стадион Партизана
Судија: Мајо Вујовић

ПАРТИЗАН: Јовичић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Марковић, Н. Г. Милетић - Здјелар, Пантић, Јанковић, Ђерлек - Тавамба, Ожеговић.

БОРАЦ: Мишић - Обрадовић, Дуповац, Маринковић, Перишић - Зоћевић, Чађеновић - Кнежевић, С. Филиповић, Стаменић - Матеус. Тренер: Владмир Станисављевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар