Поново копирали Милета Васића

Избор новог премијера Кантона Сарајево Адема Зоља није просао незапажено у региону.

Босна и Херцеговина 05.04.2018 | 12:14
Поново копирали Милета Васића
Иако је нова Влада потврђена великом већином гласова посланика, опозиција, како преносе сви значајни федерални медији, тражи од новоизабраног премијера да поднесе оставку, јер је, како се наводи, експозе плагијат.

Наиме, парламентарка Сабина Чудић је изјавила да је експозе Адема Зоља плагијат који је преписан од професора Милета Васића.

Ријеч је о професору Милету Васићу из Прњавора који је прије него што је именован за амбасадора Босне и Херцеговине у Румунији радио као професор у Бијељини.

Зољу оптужују да је плагирао поједине дијелове једне Васићеве књиге.

Ово је други пут да велике политичке партије плагирају радове Милета Васића. Прије нешто више од двије године хрватски медији су изнијели доказе да је ХДЗ Хрватске плагирао Васићев предизборни програм под називом 5+.



(Прњавор.инфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мика

05.04.2018 11:16

Респект за професора. Мислим да није плагијат уколико један премијер почне у пракси примјењивати искуства из његовог рада. Значи ко год користи за нешто Ајнштајнову теорију он је плагијатор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силе

05.04.2018 15:16

Мајка мила о каквим се код нас кадровима ради, не знај ни препричати књигу, већ преписују од ријечи до ријечи. Па дјеца у основној школи више не преписују лектире.

ОДГОВОРИТЕ