Из Москве оштре пријетње Западу

Запад постаје "орвеловска верзија" сама по себи у својим очајним покушајима да одржи власт, рекао је руски шеф обавјештајаца Сергеј Наришкин.

Свијет 04.04.2018 | 16:56
Из Москве оштре пријетње Западу
Ако се ово настави, Запад се може суочити са сличном судбином библијске фигуре Голијата.

Он је рекао да Запад и Сједињене Државе не могу више да диктирају своју вољу остатку свијета.

"Западне нације не могу и неће да се суоче са истином и признају да се њихов утицај, који је некада био неоспорен, сада смањује. Они и даље покушавају да изграде односе са другим народима на основу старих принципа укорењених у колонијализму - принудом и диктирањем”, рекао је Наришкин.

Руски званичник је назвао "запањујуће лицемјерним" западне методе пројектовања власти. "САД покушавају да маскирају брутални амерички диктат као "евроатлантску" или "међународну" солидарност, рекао је Наришкин.

Он се осврнуо на тровање бившег руског агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке у Британији прошлог мјесеца.

Након што је Уједињено Краљевство оптужило руску владу да је оркестрирала злочин, Лондон и његови савезници протјерали су преко 100 руских дипломата.

Наришкин тврди да су тровање "кувале" британске и америчке обавјештајне службе, као и да је неспремност неких европских народа да се придруже овим протеривањима знак да се систем "вазализације" Вашингтона распада.

"У својој ароганцији 'САД све чешће подсјећају на библијског снажног лика Голијата, којег је убио млади Давид', истакао је званичник.

Руски званичник сматра да је Запад циљао баш Русију са дивљим оптужбама, јер то сматра покретачем промјена у свијету.

"Сада Вашингтон води 'фиктивну борбу' против 'непостојеће руске пријетње', а облици ове борбе постали су 'смијешни'", каже шеф обавјештајне службе.

"Политика никада није била поштен посао. Али количина и природа лажи која је подстакнута у покушају оправдања западне хегемоније је без преседана ", рекао је он.

Према Наришкину, Запад користи Орвелов "двоструки печат", тако што користи ријечи супротно њиховом правом значењу како би оправдао своју политику. "Ситуација је контраинтуитивна и стварно опасна", упозорио је он.

Руски званичник сматра да земље треба да напусте двоструке стандарде и "почну да говоре на заиста заједничком језику човечанства, прије него што буде прекасно".

Сергеј Наришкин, шеф руске службе за обавјештајне послове Русије, у сриједу је одржао конференцију о међународној безбједности у Москви. Овом великом догађају у руској престоници присуствовале су делегације из 95 земаља свијета.

Путин: Не чекамо извињење, већ побједу здравог разума

Како пише Тањуг, руски предсједник Владимир Путин изјавио је данас да се Русија надала да ће у скучају "Скрипаљ" превладати здрав разум.

"Оно што ми сада чекамо није извињење, већ побједа здравог разума у случају ''Скрипаљ''. Чекамо и да се више не наноси штета међународним односим", рекао је Путин у Анкари одговарајући на питање да ли Русија чека званично извињење након што Британија није изнијела ниједан доказ о умјешаности Русије у тровање бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке, преноси Тассс.

Како је рекао, то се не односи само на случај Скрипаљ, већ и на све друге аспекте и међународне односе.

Он је рекао и да би требало да се прати траг "звука политичких процеса заснованих на међународном праву", јер ће тада ситуација у свијету постати много стабилнија и предвидљивија.

Извор: Новости.рс/Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ЕУ

04.04.2018 15:47

Руси говоре о лицемјерју....Непроцјењљиво као мастерцард. Каже очајнички покушај запада да задржи власт... Комедија. Па свако ко има и мало мозга у глави зна како се у русији одржавају на власти и како покушавају да шире свој утицај шире од својих граница. Варшавски пакт је дуго времена био пријетња цијелој европи па и нашој заједничкој СФРЈ само су то неки заборавили па сада русе сматрају браћом. Та иста браћа су кроз своју новију историју убила више својих људи, политичких неистомишљеника, него што их је побио Адолф. Вјеровали или не. Свако зна да су ти исти руси склопили пакт са Адолфом да би се дочепали дијелова Пољске и балтичких земаља. Зна се и шта су после урадили Пољској и Украјини. Ширили су свој утјецај до Кубе. И они сад неком соле памет. Запитајте се и шта је у стању да се договори са Ердоганом и Роханијем. А данас су били заједно. Поздрав из ЕУ. Супер ми је овдје..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која

04.04.2018 16:26

Ајд мајке ти не сери ста ти знас ста је русија које коме досао на куцни праг коју то земљу дрзи русија под окупацијом из које то земље русија извлаци нафту у безцење колико је русија у прослости колонизирала дрзава и исте опљацкала засто искривљујете историју ускоро це те писати да је за први и други св. рат крива русија науците то једном како треба а имате хистори канал па се образујте.

Name

Доста је тог запада.

04.04.2018 16:32

Процитај ста је рекао Путин . Запад је многе земље порусио сто за Русију се немозе реци. Нато стално цацка око Руских граница и трази невоље али појавом новог Руског орузја мораце смањити пипке. Знају то добро на западу а и ти цес једном сватити .

Name

Пб

04.04.2018 17:58

Тацно написано

Name

копејка

04.04.2018 18:46

Ало,знас ли Ти ста је то пакт?Потписали су уговор о ненападању,Никада нисам волио комунисте,па их не би ни бранио,али Совјети нису били спремни за рат са нацистима,тако да им је ово било као спас,Њемци су вец до тада показали велику војницку снагу,Инаце долази вријеме Руса и пролази вријеме УСА и ЕУ,само је то иде болно споро,

Name

За ЕУ

05.04.2018 05:47

Свака част брате за коментар Али дјабе теби глухонијемом причати сљепоће цртати.Ње жвакање за сељака.И треба их од у убједјењу да им је добро и да је Русија Мајка.И док се лагано гуше и живом блату ЕУ о живот људи иде напред а они само назад.

Name

ре за ЕУ

05.04.2018 09:12

Ви сте увијек били уз окупаторе. Овдје су биле османлије, ви с њима. Послије Аустроугари, ви с њима. Упадоше Нијемци, ви с њима. Све њих смо истјерали а вас оставили и сад нам о глави радите. Е какви сте људи ил' нељуди.

Name

Леми

04.04.2018 16:29

ЕУ Остај тамо и Уживај у својој глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгомир

05.04.2018 19:37

Крајем године почиње трећи светски рат на балкану. Путин ставља шапу на цијелу Европу.