Васкршња порука: Поштовати човјека

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом позвао је данас све одговорне у БиХ и друштву да поштују човјека, да поштују људе и народе, те да се окрену стварању доброг амбијента за живот достојан народа и цркава и вјерских заједница.

Република Српска 04.04.2018 | 15:15
Васкршња порука: Поштовати човјека
"Данас је потребно више него икада свједочити Христово васкрсење, јер су ово зла времена безбожничког глобализма, времена у којем поново и изнова лаж војује против истине, антихрист против Богочовјека Христа", навео је Хризостом у поруци поводом највећег хришћанског празника - Васкрсења Христовог.

Он је истакао да је овај свијет много пута показао своју неправедност и огрјеховљеност над Христом и црквом његовом.

Владика Хризостом истакао да је Васкрс празник духовне радости и весеља, не само хришћана, не само људи, него свих и свега и свих људи и свих времена.

Високопреосвештени владика је посебно васкршњу поруку и поздрав упутио прогнаним и расељеним са њихових огњишта, свима којима се чини велика неправда и којима се ускраћују основна људска права.

Митрополит Хризостом нагласио је да је Васкрс прилика да људи потраже и добију одговор на најбитније егзистенцијално питање који је крајњи смисао људског постојања, додајући да је одговор на ово питање у тајни васкрсења Христовог.

"Не може смрт бити крајњи циљ нашег постојања. Човјек није тако безврједно биће да би био детермисан смрћу", поручио је митрополит Хризостом.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Добри Самарицанин

04.04.2018 13:53

Постовати ког цовека?све је код нас Политика и превара.Тај библиски цовјек није медју нама у РС и Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кикирики

04.04.2018 14:25

Морамо бити реални, нема попе од тога ништа, не само међу обичним народом, нема у самој цркви, немам потребе набрајати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

04.04.2018 16:38

Дај попе сути бога ти, народ никад није гори био, све полудило, нама немозе помоци ни један светац ни бог какви смо. Колико светаца и слава имамо требали би цитав свијет да дрзимо, а има ли бога за нас сто створисмо Српску а данас хедва презивљавамо?? Вама поповима је фино, народ кити ли кити, у злату и раскоси зивите а ми око контејнера преврцемо. Какав бог висе и славе, досло до грла људи не иде овако. Нек се љути ко оце ја сам у своје име рекао ово

Name

Гиле

05.04.2018 07:50

Није све како кажете. Истина имамо светаца и постова,како кажете,славимо али се не придржавамо,мрсимо посне славе,хитамо на западне празнике и правимо пијанке и мрсне обреде у току поста,нисмо сложни. Узалуд нам славе кад их не славимо како треба.Поносимо се ручковима на славама,а у цркву на своју славу не одемо.Ако нам свештеник каже да не ваља мрсити славу сриједом и петком ми кажемо, "шта овај лупета,па ја тако од ђеда наследио?" И шта нам вреди све то и славе и свеци?Не вреди ништа,то је као кад болесник има лијек а погрешно га користи. И још једно,не живе попови као што мислите и говорите,има их без куће и крова над главом. Ако мислите да капље,упишите дјецу у богословију нека заврше за попа и нека им капље,и онако се све своди на материјализам.

Name

Дикица

05.04.2018 07:42

Прво ти не поштујеш човјека. Не поштујеш своје свештенике,не подржаваш их, глумиш господара а не слугу. У Бијељини си нам оставио кафанчуру у манастиру у којој се славе нова година,осми март и лумпује уз живу музику,сојке а чак и мрси у току поста. О каквом поштовању нам говориш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.04.2018 10:48

Сто прије схватис да то није никаква вјера, бице ти боље,..

Name

Дарко

05.04.2018 18:56

Ове атеисте као да неко плаћа да редовно остављају негативне коментаре. Ако не вјерујете,зашто ово уопште читате и коментаришете.

ОДГОВОРИТЕ