ИТА: Сампа опет сања Европу!

Одигране три заостале утакмице 27. кола Серије А које су биле одгођене због трагичне смрти капитена Фиорентина Давидеа Асторија. У сриједу преостале четири.  Клање је и за Лигу Европе! Дуван закувао, синови славних очева расту у озбиљне играче! Гледаћемо трку у троје за пласман у Европу. . .

Фудбал 03.04.2018 | 20:55
ИТА: Сампа опет сања Европу!
Само три утакмице 27. кола Серије А одигране су у планираном термину (3. и 4. марта), док је преосталих седам било одгођено због изненадне смрти капитена Фиорентине Давида Асторија.

Данас су одиграна три заостала меча, док су у сриједу на програму преостала четири.

Сампдорија је прекинула лошу серију од три узастопна пораза и славила у Бергаму, против директног конкурента у борби за пласман у Лигу Европе.

Ђеновљани су славили 2:1, те се тако бодовно изједначили са Аталантом.

Гости су повели у 33. минуту. Голу Капрарија претходила је грешка прво Тимотија Кастање, а затим и Рафаела Толоија, па нападачу гостујућег тима није било тешко да погоди мрежу Етрита Берише.

Бразилац Толои искупио се за грешку у 67. минуту, када је постигао изједначујући гол, али су гости ипак стигли до три бода. Трећу утакмицу заредом у Бергаму Дуван Запата постигао је гол и тако свом тиму осигурао веома важан тријумф.

Исти број као Аталанта и Сампдорија сада има и Фиорентина, која је славила 2:0 у Удинама, и то головима Жордана Веретуа из пенала и Ђованија Симеонеа.

У трећем мечу Ђенова се дуго мучила пред својим навијачима против Каљарија, али је ипак у посљедњим тренуцима меча дошла до побједе.

Свакако најзанимљивији дуел овог кола очекује се на "Сан Сиру", гдје ће Милан сутра од 18.30 часова угостити Интер. Биће то 168. градски дерби Милана у Серији А, тзв. "Дерби дела Мадонина".

Седмо место у Серији А скоро сигурно носи са собом пласман у квалификације за Лигу Европе, а по тренутном стању ствари, претеденти на њега су Аталанта, Фиорентина и Самдпрја. Поменути трилинг је од вечерас бодовно изједначен на првенственој лествици, после одиграних мечева који су раније били одложени.

Све је закувала победа Сампдорије у Бергаму од 2:1, на коју су надовезао тријумф Фиорентине на Фирулију од 2:0 и добили смо изједначену трку за седмо место до краја сезоне.

Аталанта је поразом од Сампдорије направила велики кикс... После очајне реакције Аталантине одбране у финишу првог полувремена, Ђанлука Капрари је искористио поклон и најавио победу Ђеновљана на Атлети Азури стадиону. Ипак Рафаел Толои се средином другог полувремена искористио за грешку код Капраријевоггола. Искусни штопер је донео изједначење после прекида. На сличан начин је Аталанта у прошлом колу постигла два гола за победу и може се рећи да је из прекида убитачна. После изједначења су шансе прштале на обе стране, али је једини мету погодио Дуван Запата. Сјајни Колумбијац је имао једну сјајну шансу када му је голман Бериша извадио шут испод пречке, али у 84. минуту није могао ништа када Запатанамирисао велики кикс Хаса и изашао у стопостотну шансу.



Фиорентина игра у страшној форми и данас је везала пету узастопну победу! Виола је победила Удинезе у гостима којем је то био шести пораз заредом. Очекиван исход с обзиром на форме тимова... А опет су заблистали синови славних очева: Ђовани Симоне и Федерико Кјеза! Наследници легендарних Дијега Симеонеа и Енрика Кјезе су у прошлом колу донели Виоли победу над Кротонеом, а данас су били кобни и по Зебрете. Прво је Кјеза изнудио пенал (претходила сјајан штикла Фалћинелија) који је Верету претворио у вођство, да би потом Чолито решио питање победника после још једног одличног продора Кјезе. Наш Блеки Миленковић је врло добро одиграо цео меч на позицији десног бека. Ако их Фиорентина задржи све неколико сезона, биће то опасна генерација...



У сенци борбе за Европу је остао дуел Ђенове и Каљарија у којем су Грифони победом од 2:1 и дефинитивно растерали све сумње око останка. Каљари је за сада безбедан, али ако настави са оваквим играма, могао би да закомпликује живот. Лападула је голом главом отворио врата победе, али су Сарди изједначили после сумњивог пенала који је изнудио Фараго, а Барела претворио у гол. Ипак, правда је задовољена у 90. минуту када је јануарско појачање Јури Медеирош постигао сјајан гол ударцем са 20 метара.



СЕРИЈА А - 27. КОЛО:

Ђенова - Каљари 2:1 (0:0)
/Лападула 53, Медеирос 90 - Барела 62 пен/

Удинезе - Фиорентина 0:2 (0:1)
/Верету 29 пен, Симеоне 71/

Аталанта - Сампдорија 1:2 (0:1)
/Толои 67 - Капрари 33, Запата 84/

У сриједу:

Беневенто - Верона (17.00)
Кјево - Сасуоло (18.30)
Торино - Кротоне
Милан - Интер

Одиграно раније:

СПАЛ - Болоња 1:0 (0:0)
/Граси 48/

Лацио - Јувентус 0:1 (0:0)
/Дибала 90+3/

Наполи - Рома 2:4 (1:2)
/Инсиње 6, Мертенс 90+2 - Ундер 7, Џеко 26, 73, Пероти 79/

ТАБЕЛА: Јувентус 78, Наполи 74, Рома 60, Интер (-1) 58, Лацио 57, Милан (-1) 50, Аталанта 47, Фиорентина 47, Сампдорија 47, Торино (-1) 39, Болоња 35, Ђенова 34, Удинезе 33, Каљари 29, Кјево (-1) 28, Сасуоло (-1) 28, Спал 26, Кротоне (-1) 24, Верона (-1) 22, Беневенто (-1) 10.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар