ВК Партизан сада тужи Бањицу!

Ватерполо клуб Партизан најавио је да не прихвата одлуке Установе спортски центар "Вождовац" и најавио подношење тужбе ради утврђивања права својине.

Остали спортови 04.04.2018 | 16:30
ВК Партизан сада тужи Бањицу!
"Управни одбор Партизана донео је одлуку да не прихвата захтев Установе спортски центар 'Вождовац', којим се од Партизана тражи предаја копија кључева свих просторија које се налазе у предметном објекту. По захтеву од Партизана се тражи и да се директору УСЦ 'Вождовац' обезбеди несметан приступ у све просторије објекта, као и да се ослободи једна канцеларија коју ће користити УСЦ 'Вождовац", наводи се у саопштењу клуба.

"Управни одбор је директору ВК Партизан Татијани Ракас наложио да код надлежног суда поднесе тужбу ради утврђивања права својине на објекту", додаје се.

Партизан је подсетио да је Привредни суд у Београду 23. маја 1997, у складу са ранијим решењима Скупштине општине Савски венац и Вишег привредног суда, донео Решење којим се уписује припајање Предузећа СРЦ "Бањица" Ватерполо клубу Партизан.

'Црно-бели' су навели и да је истог дана Привредни суд у Београду донео Решење којим се брише предузеће СРЦ "Бањица" припајањем ВК Партизан, те имовину, средстава права и обавезе преузима Партизан.

"Директору је наложено и да се покрене Управни спор против Решења градоначелника Београда од 22. децембра 2017, по коме Партизан свој део простора на објекту треба да уступи УСЦ 'Вождовац", наводи се у саопштењу Партизана.

Партизан је, такође, демантовао изјаве председника Скупштине општине Вождовац Александра Савића, који је изнео информацију да су се Партизан и Општина Вождовац договорили о условима даљег коришћења спортског центра.

"На састанку господина Савића и председника Управног одбора Партизана Александра Шоштара, као ни на ранијим састанцима, није било речи о имовини, већ о спортским питањима и проблемима", навео је Партизан.

Александар Шоштар се, како се додаје, с представницима Општине договорио да правници решавају правна питања имовине.

"Ватерполо клуб Партизан је за кратко време, од када има сазнање о Решењу градоначелника о уступању свог дела простора УСЦ 'Вождовац' и о резултатима спора између СО Вождовац и СО Савски венац, у који није био умешан, био максимално конструктиван у изналажењу адекватног решења свих спорних питања", саопштио је клуб.

Партизан је на крају навео да ће интересе клуба, у складу са Одлуком Управног одбора, заступати адвокатске канцеларије Милорада Пањевића, Данила Пашајлића, Томе Филе, Горана Петронијевића и Драгослава Словића.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар