Сјајна конференција за новинаре Ђенара Гатуза...

Да је мој деда имао три јаја, био би флипер…! Тренер Милана у свом стилу одговарао на сва могућа питања пред дерби.

Фудбал 03.04.2018 | 20:45
Сјајна конференција за новинаре Ђенара Гатуза...
Знате ону нашу изреку шта би баби требало да буде деда? Нећемо да је цитирамо, није пристојно, али сада смо сазнали и како се иста ствар каже у Италији. “Кривац” је Ђенаро Гатузо…

Тренер Милана је имао врло занимљиве изјаве на конференције пред дерби са Интером. Темпераментни јужњак се изнервирао због неких хипотетичких питања и одговорио у стилу човека из народа. Као да му није довољно што је несрећно изгубио дерби од Јувентуса прошлог викенда, па су га новинари питали шта би било да је шут Чалханоглуа при резултату 1:1 завршио у голу уместо на пречки Јувентусовог гола…

“Да је мој деда имао три јаја, био би флипер”, у свом стилу је одговорио Гатузо и насмејао све присутне.

А управо је Чалханоглу био на мети Гатузових критика после меча због другог гола који је преломио питање победника и иде Турчину на душу.

“Са играчима имам директан однос, знају шта желим од њих и шта мислим. Нема потребе да се било ко љути, причао сам са Хаканом и сада је све ОК”.

Ста је и у одбрану Ђакома Бонавентуре који је био најслабији појединац Росонера против Јувентуса…

„Многи од вас су га масакрирали, а он је за мене кључни играч. Хајде реците ме: зашто је то он по вашем мишљењу био кататсрофалан? Уопште га не гледам истим очима као ви и надам се да ће бити добар сутра. Одморан је јер није играо у репрезентацији”.

Потом се осврнуо на изајве капитена Леонарда Бонућија који је у медијима причао да су Милану потребна појачања из иностранства.

“Бонући мора да се понаша као капитен. Није ми се свидело то што је рекао. Морамо да наставимо да напорно радимо до краја сезоне и не желим да се било чије речи искоришћавају. Мало је играча са менталитетом као што је Лео и то је рекао вруће главе. Али ми имамо особље, директоре и људе који одлучују о тим стварима. Момци као Лео у нам потребни на терену и у свлачионици. Тренутно имам на располагању много добрих момака, али не и шампиона”.

Италијански медији су питали Гатуза и да ли размишља о Бонућију као задњем везном с обзиром на суспензијуЛукаса Биље.

“Бонући везиста? Само ћу се намејати… Тренутно не можемо да правимо експерименте јер када изгубимо интензитет, онда губимо и концентрацију и примамо голове. Када смо компактни и утегнути, онда смо моћни. За експерименте је потребно више времена и заједничког рада, тренутно немамо могућности за то.

Какав онда Милан може да се очекује против Интера?

“Уобичајен Милан. Онај који воли да ствара игру и иде напред. Они играју 4-2-3-1 јер имају технику и брзину, тако да не смемо да губимо лопте и остављамо простор између линија. Ако им затворимо пасове између линија, онда сигурно нећемо патити на средини терена. Као код гола Дибале када се Биља и Бонући нису разумели. Кренули су обојица и оставили рупу. Слично је било и против Арсенала. То не сме да нам се дешава. Желим компактност и да зауставимо ривале који хоће да се играју пред нашим голом. Интер има крила која воле да улазе унутра и зато ту морамо да будемо пажљиви”.

У којој формацији ће играти Милан, занимало је италијанске новинаре…

“Па сигурно вам то нећу рећи иако знам да увек покушавате да извучете такве ствари. Мораћете боље да ме шпијунирате да би нешто сазнали”.

Интер сутра може да игра и на бод, Милан не може јер јури последњи воз за повратак у трку за Лигу шампиона.

“После неколико година, коначно милански дерби има такмичарски значај. Знамо да ситуација не може да се много погорша јер већ месецима смо у заостатку и свака утакмица нам је као финале. Стално нешто јуримо. Биће то тешка утакмица као и претходне које смо имали. Интер се променио последњих недеља, дали су 10 голова и нису примили ниједан. У доброј су форми, а неки од играча су им опет у најбољим издањима. Имају квалитет и играју добар фудбал. Полако се враћају на онај ниво од пре три месеца када су играли одлично и зато нам је потребна савршена партија на тактичко-техничком нивоу”.

Упркос доброј игри против Јувентуса, Милан је пао на крају и зато Гатузо не може да буде задовољан.

“Ми смо такође у форми, били смо добри против Јувентуса. Надамо се да можемо да поновимо такву партију. Али, био сам срећан што нико није био задовољан после утакмице. Јер, морамо да растемо. Морамо да дигнемо лествицу више, да подигнемо квалитет, ризик и да искорачимо. Потребни су нам навијачи да нас погурају подршком. Већ су одрадили велики део посла куповином карата и обарањем рекорда по продатим улазницама. Сада само морамо да их распалимо од почетка. Битно нам је да навијачи буду поносни на нас. Морамо да поправимо менталитет и повећамо жељу за победом. Да изађемо са ножем у зубима на терен. Милански дерби је ситуација у којој обично побеђује тим који је слабије пласиран на табели”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар