Битка године је уговорена?!

Дионтеј Вајлдер пристао да изађе на мегдан Ентонију Џошуи! По свему судећи, судар два најмоћнија тешкаша на свету биће уприличен у септембру на Вемблију.

Остали спортови 06.04.2018 | 21:30
Битка године је уговорена?!
Прави љубитељи бокса дуго чекају вест када ће два владара тешке категорије у боксу, Дионтеј Вајлдер и Ентони Џошуа стати један наспрам другог. И чини се да је коначно све спремно да два непоражена борца коначно одмере снаге!

Како тврде британски медији, Американац је дао потврдан одговор након што је одгледао Џошуу како у суботу осваја још један шампионски појас, овај пут у WБО верзији. Пошто је претходно засео на WБА, ИБФ и ИБО тронове, остао му је још само један. Али најслађи, највећи и најцењенији.

А WБЦ појас се налази већ неко време чврсто у рукама Вајлдера који је одбијао да се сукоби са Британцем док овај не постане довољно уносан. Џошуа је у међувремену, пре свега захваљујући спектакуларној победи над Владимиром Кличком посто мегазвезда, тако да је Американца сада могуће наговорити и да се бије у Европи.

Како сада ствари стоје, меч би требало да се одржи крајем лета и то на истом месту на ком је млађи Кличко отишао у историју "племените вештине", стадиону Вембли. Преговори само што нису почели тако да ће се ускоро знати више детаља.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс/Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар