Партизан креће у три пројекта, на продају Тавамба и Јанковић!

Милош Вазура објаснио како је минуле седмице клуб из Хумске потрошио 2. 000. 000 евра и коме још и колико дугује.

Фудбал 05.04.2018 | 17:00
Партизан креће у три пројекта, на продају Тавамба и Јанковић!
Исти дан - различити спорт. Прошла су безмало четири месеца, међутим, слике су толико упечатљиве да остају урезане у сечање. Тог 12. децембра Партизан је гостовао у Крушевцу и требало је да игра фудбал, а у ствари се ваљао по блату и на крају га је Напредак у блато и бацио (1:2), да би само сат и 15 минута касније, на другом крају Европе, у Ливерпулу, вејао снег тако да малтене прекрива браду Мохамеда Салаха, аи то не смета ни играчима Црвених, ни Евертоновим, све пршти у Мерсисајд дербију, јер су услови такви да лопта само клизи тереном.

Никад Србија неће прићи Енглеској по питању инфраструктуре, међутим, у Партизану су решили да ураде шта је до њих и направе, бар у Хумској 1, амбијент који би им гарантовао боље партије. Кад играју код куће. За наредну сезону у плану је реализација три пројекта која се у развијеном спортском свету подводе под нормално функционисање.

Конкретно: замена травнате подлоге, уградња грејача испод терена и напокон почетак изградње Интерната у „Земунелу“.

„За наредну сезону је приоритет постављање нове траве и уградња грејача испод терена. То ће бити следећа велика инвестиција. Уколико будемо имали добар прелазни рок то ћемо урадити раније“, предочио јеМилош Вазура, генерални директор српског првака, у интервјуу за клупску телевизију.

Трава на стадиону Партизана последњи пут замењена је у јесен 2014. И то средствима Фудбалског савеза Србије, како би у Хумској 1 репрезентација могла да игра квалификације за ЕП и СП. Дотрајала је. Потребна је нова. Грејачи су додатна инвестиција. Можда и револуционарна кад су црно-бели у питању, јер се не би дешавале сцене из децембарског сусрета са Војводином кад се играло по снегу.

А кад је у питању интернат, он већ поприма облике Скадра на Бојани, јер је о њему још пре десетак година причао бивши председник Драган Ђурић.

„Надам се да ћемо већ од августа кренети у изградњу интерната. Решили смо највећи део проблема с папирима и очекујем да направимо зграду и затворимо причу са Телеоптиком. Желимо да створимо најбоље услове на Балкану, да привучемо сву децу“.

Идеја је јасна: само услови гарантују резултат на дуге стазе. Уосталом, Партизан се и уздигао кад је никао „Земунело“, где су стварани играчи који су доносили клубу и спортски и финансијски бенефит. Таквих има и у садашњем саставу. Разумљиво, неко мора да се прода, да би се осигурао новац за поменуте инвестиције

„У наредне две-три седмице имаћемо разговор за неке играче. Пробаћемо неке трансфере да договоримо пре почетка прелазног рока, као што смо то урадили у случају са Николом Миленковићем. Очекујем да до краја априла имамо јасну ситуацију око тога кога ћемо да продамо. Отприлике су то они играчи које смо хтели да продамо у јануару, а нисмо због двомеча са Плзењом и наде да можемо да прођемо даље. Доста клубова већ сада зове за Леандреа Тавамбу и Марка Јанковића. Проценићемо у договору са стручним штабом и спортским директором“.

Велики залог Партизана за будућност су теленти прекомандовани из омладинског погона.

"Ове године дошло је до тога да успемо нашу децу да гурнемо у први план. То су Светозар Марковић, Армин Ђерлек, Лука Цуцин, Ђорђе Јовановић... Младу екипу имамо, то је вредност коју Партизан чека и кад буде дошао тренутак да се неко од њих прода, можемо да причамо о регулисању старих обавеза и да кажемо да смо изашли из тога. Остало је још неколико старијих играча и менаџера, после чега ће остати још нешто обавеза према комуналним предузећима“.

Претходне седмице управа црно-белих била је ангажована на проналску око 2.000.000 евра, колико је било потребно уплатити на више различитих адреса, како би се испунили критеријуми за добијање лиценце за учешће у УЕФА такмичењима наредне сезоне.

„Највећи проблем смо имали са Слованом, исплатили смо 812.000 евра 30. марта. Намирили смо старе обавезе, камате према Аугзбургу и другим клубовима. Једна од највећих обавеза, оно што не може да се репрограмира, јесте порез. Платили смо око 750.000 евра. Намирили смо дуг према Вестерлоу из којег је дошао Немања Р. Милетић, имали дугове за тренинг компензације. Дошло се до суме од 1.900.000 евра, можда чак и 2.000.000. Све што се тиче документације смо завршили, платили шта је требало и сада остаје да предамо ревизорима у Комисији за лиценцирање ФС Србије. Седница ће бити одржана средином априла, процениће да ли смо прошли за лиценцу. Надам се ће све бити у реду“.

Рвање са финансијама се настаља, јер Партизан има још поверилаца.

„Остале су обавезе према Аполону за Андрију Живковића, према менаџеру Серђу Бертију, посреднику у трансферу Стефана Савића у Манчестер Сити, то је око 600.000 евра са каматом, што долази на наплату у мају. У јуну ћемо морати да уплатимо још једну рату за трансфер Сејдубе Суме. Стижу обавезе за Љајића, имамо и велики репрограм наслеђеног пореза. Боље од овога не можемо“.

Тренутни дуг Партизана креће се око 12.000.000 евра, но један или два уносна трансфера у предстојећем прелазном року и пласман у групну фазу европских такмичења омогућили би нормално пословање клуба.

„Кад будемо дошли у ситуацију да се неко од првотимаца прода, можемо да причамо о плаћању још неких старих дугова и да кажемо да смо близу изласка из тих обавеза“, подвукао је Милош Вазура, први оперативац црно-белих.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар