Интервју - Вазура: Никад више 30% Партизану, као од Савића!

Генерални директор Партизана говорио је о напорима да се избори УЕФА лиценца и навео примере због којих ће убудуће менаџери моћи да зараде највише осам одсто од укупне вредности трансфера. Интернат у "Земунелу" ускоро.

Фудбал 05.04.2018 | 23:07
Интервју - Вазура: Никад више 30% Партизану, као од Савића!
Генерални директор Партизана, Милош Вазура, гостовао је у емисији "Партизанов весник" и аутору Жељку Пантићу потврдио вест да је клуб измирио све уговорене обавезе пред мартовску проверу у борби за УЕФА лиценцу за сезону 2018/19.

Вазура је напоменуо да то није све и да ће клуб из Хумске до јунског мониторинга морати да измири још један сет наслеђених дугова из прошлости од којих неки сежу до трансфера одвећ заборављених првотимаца, попут Адема Љајића или Стефана Савића.

"Све што се тиче документације смо завршили, што је требало да платимо смо платили и сада остаје да то предамо ревизорима, ревизори Комисији за лиценцирање Фудбалског савеза Србије и онда ће они одржати седницу у другој половини априла и они ће онда да процене да ли смо прошли за лиценцу или нисмо", рекао је Вазура у епизоди "Весника" објављеној овог понедељка увече на YоуТубе каналу.

"Што се тиче нас, ми смо све папире завршили, део обавеза према играчима репрограмирали, огроман део обавеза измирили, где је највећи проблем била обавеза према Словану од 812.000 евра што смо измирили у петак, 30. марта. То је најбитнија обавеза била, измирили смо неке старе камате према Аугзбургу и још неким клубовима и једна од највећих обавеза јесте била, она која не може да се репрограмира, јесте порез. Пореза смо платили негде око 750.000 евра, што су две огромне ставке", напоменуо је и нагласио:

"Имали смо и обавезе према Вестерлоу, клуба из ког је дошао наш штопер Немања Милетић, имали смо обавезе према неким клубовима за тренинг компензације и неке ситне ствари, што се све мало по мало уз неке играче који су отишли долази до озбиљне цифре од милион и 900 хиљада евра. Можда и два милиона".

"Ми смо све то измирили, морали смо и обезбедили новац за то, знали смо да нам долази и неки новац који смо планирали крајем месеца, то смо све успели да затворимо и платимо плате запосленима и наставимо даље, имамо још два месеца првенства, да играчима исплаћујемо плате редовно и да све уђе у неки мир... Све то иде својим током и надам се да ће бити све у реду и да ћемо добити лиценцу".

Аутор интервјуа питао је Вазуру до када ће се клуб суочавати са наслеђеним дуговима и да ли навијачи могу да очекују да ће тај хронични проблем ускоро бити решен.

"Наравно, излазе стално старе обавезе, прошле недеље смо плаћали нешто и за Љајићев трансфер... Решили смо све горуће проблеме, а надам се да ћемо све средити до следећег мониторинга који долази 30. јуна. Имамо врло брзо обавезу према Серђу Бертију, менаџеру, који је својевремено радио на трансферу Стефана Савића што је 500 хиљада плус камате, које ће доћи вероватно на 100 хиљада... Тако да ћемо то морати да измиримо у мају и имаћемо још једну рату Словану у јуну и то је то, у суштини већих обавеза нећемо имати", рекао је Вазура и дао пример:

"Прошле године смо имали тежу ситуацију, где смо пријавили неке дугове, УЕФА нас је казнила па смо после нашли заједнички језик. Ове године је другачије, иде нормалним путем и решавамо све у задатим терминима. Желим да се захвалим свим људима који су нам помогли да исплатимо те обавезе, сада можемо да се окренемо резултатима и иде најзанимљивији део првенства".

Вазура тврди да ће убудуће сви играчи Партизана имати уговоре према којима ће менаџерима припадати максимално осам одсто од укупне вредности трансфера, а да ће, ако буде таквих случајева, клуб покушати да оствари и трансфере од којих ће приходовати комплетну суму.

"Кад је трансфер Стефана Савића у питању, према папирима и ономе што ја видим на крају ће завршити неких 30 одсто у Партизану, а остало његовом претходном клубу, разним менаџерским комисијама и после тужби разних на крају смо дошли до тога што смо дошли", навео је Вазура пример из блиске прошлости и потом се исправио:

"Ајде да кажем 35, 40 одсто. То се више не дешава никад, тако да је сада горња граница за менаџера осам одсто, може само да буде мања. Зна се ко може да учествује у трансферу, може некад да се деси да нема менаџера и комисије, па да прода клуб клубу мада се то ретко дешава".

"Ево већ сада смо почели разне преговоре за разне наше играче, већ сад почиње прелазни рок за нас, у априлу су неки озбиљни клубови дошли да гледају наше играче, да не говорим сада имена још увек... Већ на дербију имамо најаве, а после дербија састанке".

Да ли ће Партизан, у случају новог успеха у Европи и неких добрих трансфера на лето, моћи да санира милионске дугове?

"Имамо још обавеза према Аполону за Живковића, имаћемо обавезе према Бертију, имамо обавеза за Љајића још мало нешто обавеза менаџеру што долази у јуну и јануару... Имаћемо још, још старих обавеза. Има и тај велики репрограм пореза који смо такође наследили. Не можемо да кажемо: 'Ми смо нови, ми то не признајемо'. Морамо да плаћамо, те обавезе колико смо у могућности редовно измирујемо јер измирујемо и текуће и старе, исплатили смо и премије екипи за дуплу круну, јер је нама приоритет први тим тако да прво све иде за први тим па за остало", рекао је Вазура.

"Ове године дошло је до тога да успемо нашу децу да гурнемо у први план, Света Марковић, Ђерлек, Цуцин, Ђоле Јовановић... Јако младу екипу имамо и то је вредност коју Партизан чека и када буде дошао тренутак да се неко од њих прода, онда можемо да причамо о старим обавезама и да кажемо да смо изашли из тога. Остало је још пар старијих играча и менаџера, након чега ће остати још нешто обавеза према комуналним предузећима".

Вазура наглашава да без добрих игара у Европи клуб не може да оствари довољно прихода да се без проблема бори са УЕФА финансијским фер-плејом.

"Само од пара из Европе и доброг прелазног рока прошле године уложили у инфраструктуру између милион и 200 и милион и 400 хиљада евра. Реновирали смо на Телеоптику терен, купили аутобус, ставили нове капије што је највећа цифра, ставили камере, реновирали свлачионице, канцеларије... све што је дотрајало. Надам се да ћемо и следеће сезоне играти Европу па ћемо опет део новца усмерити ка тим стварима, а приоритет је трава, хоћемо да направимо систем са грејачима што ће бити следећа велика инвестиција", најавио је и додао да ће Партизан ускоро почети изградњу интерната за младе фудбалере како би "Земунело" понудио пун комфор талентима из земље и окружења:

"Још смо у решавању папира, добили смо неке дозволе и мислим да ћемо у августу моћи да градимо интернат и да затворимо ту причу са 'Телеоптику', да имамо најбоље услове на Балкану и да привучемо сву ту децу, коју најбоље можемо сутра да продамо. Имате ова три примера, имамо Ђолета Јовановића, то су играчи које Партизан дефинитивно најбоље продаје. Зашто их најбоље продаје? Зато што смо и раније продавали, а ти играчи су се добро показали у свим тим клубовима", истакао је и навео конкретан пример:

"Фиорентина зна да није погрешила и зато ће купити неког новог Миленковића од Партизана".

Погледајте цео интервју.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар