Лавров у писму: Подршка Србији

У писму шефу дипломатије Србије Ивици Дачићу, његов руски колега Сергеј Лавров истакао да ће Москва и убудуће у међународним структурама пружити подршку Србији у одбрани националних интереса у односу на Косово.

Свијет 03.04.2018 | 15:31
Лавров у писму: Подршка Србији
Русија је спремна да и убудуће пружа српским партнерима подршку у одбрани легитимних националних интереса у односу на Косово, преиј свега, у међународним структурама.

Ову потврду јасних позиција Москве још једном је изнио Сергеј Лавров, у писму Ивици Дачићу, а у вези са упадом РОСУ у Косовску Митровицу и хапшењем директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Лавров је узвратио на Дачићево писмо које је шеф српске дипломатије, након драматичних дешавања на сјеверу Космета, упутио као допис свим чланицама Уједињених нација.

У узвратном писму, Лавров обавјештава Дачића да “у потпуности дијели оцјене” које је изнео српски министар спољних послова.

Руски шеф дипломатије такође је обавијестио Београд да су упућене “одговарајуће инструкције сталним представницима Русије при УН у Њујорку, као и при ЕУ и НАТО у Бриселу, и ОЕБС у Бечу”.

Писмо Лаврова Дачићу је јуче уручио руски амбасадор у Србији Александар Чепурин. Дачић и Чепурин су на састанку у Министарству спољних послова размотрили и актуелна питања билатералне сарадње двије државе, као и међусобне подршке у међународним организацијама.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

03.04.2018 14:32

Знате онај виц о Суљи и Муји.. да не дузим на крају поента "Не брани ме Мујо"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мав

03.04.2018 18:21

Подрска 3000 км далеко. Хаха

ОДГОВОРИТЕ