Порука: Харадинај узвраћа Ердогану

Косовски премијер Рамуш Харадинај поручио је данас турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану да му неће дозволити да се мијеша у, како је навео, "унутрашња питања Косова".

Регион 02.04.2018 | 21:16
Порука: Харадинај узвраћа Ердогану
Турском предсједнику, који га је критиковао због смјене министра унутрашњих послова и шефа тајне службе, те га оптужио да "брани оне који су покушали пуч у Турској", Харадинај је поручио да "Албанци немају обичај да се мијешају у туђе послове", јавља РТК1.

"Никада се нисам мијешао у унутрашње послове Турске. За рјешавање послова у нашој кући никога нисмо питали, то радимо кад ми желимо. Нека то буде свима јасно", рекао је Харадинај, а преноси програм косовске радиотелевизије на српском језику.

Протјеривање шесторице турских држављана, припадника покрета ФАТО, којим руководи вјерски вођа Фетулах Гулен, изазвало је "земљотрес" у односима Анкаре и Приштине, констатовао је раније приштински портал ГазетаЕxпресс.

Ердоган је у понедјељак, по други пут, запријетио Харадинају, а јавно похвалио предсједника привремених косовских институција, Хашима Тачија, за помоћ у хапшењу и депортацији шесторице турских држављана, припадника покрета ФАТО, којим руководи вјерски вођа Фетулах Гулен.

Претходно је, због смјене косовског министра полиције Флага Сефаја и шефа тајне службе Дритона Гашија, жестоко критиковао Харадинаја, за кога је рекао да му је каријера завршена и позвао грађане да протестују због њега.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Му

02.04.2018 19:28

Ста је овај ердоган увртио себи у главу? Хоце да уредјује тудју куцу.Диктаторске навике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медед

02.04.2018 19:36

Скинут Харадинаја одма

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.04.2018 20:15

Сто нам лијепо баца прасину у оци,стварно да помислимо...!

Name

Цетник

02.04.2018 20:17

Тако се брани дрзава,остро и по земљи у плексус и нокаут.Ердоган мора поцистити испред своје авлије,па онда испред туде.Просло је вријеме османлука и зулума,нема висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војвода те Цетник

03.04.2018 18:16

Мој брале Турска је сила да ми нисмо тога свјесни , а Косово легло кримала и нарко кланова, да ми имамо Ердогана цитав би свијет био нас , нас Србе медзеди воде због који смо изгубили Косово заувијек а Вучић нек шупљу просипа будалама и неписменим који у сновима живе и митовима