АБА: Преломни меч сезоне - Звезда мора да добије!

Ако жели у Евролигу следеће сезоне. . .

Кошарка 02.04.2018 | 17:30
АБА: Преломни меч сезоне - Звезда мора да добије!
Ако смо могли да очекујемо мајсторицу у полуфиналној серији АБА лиге између Цедевите и Будућности, онда су ретки који су то очекивали у дуелу Црвене везде и Морнара. Али, до ње ће доћи вечерас од 21 час. Звезди цела досадашња сезона стаје у овај меч, а није да црвено-бели у блиској прошлости нису имали проблема у полуфиналима. И прошле сезоне је била иста ситуација, али је, тада у Железнику, пала подгоричка Будућност.

Појачање за Морнар на овој утакмици требало је да буде Урош Луковић, један од најбољих играча Барана. Најављивао је да ће готово извесно играти у Београду, али је јуче тренер Морнара Михаило Павићевић рекао да су шансе за то мале. Код Црвене звезде ни овога пута неће бити НемањеДангубића као ни Пера Антића који има дисторзију скочног зглоба.

Звезда и Морнар су до сада играли седам пута и Звезда је добила све сусрете осим овог последњег у Бару.

Веома добар залет за ову утакмицу за црвено-беле је сигурно и утакмица против Реал Мадрида у Евролиги, коју је Звезда додуше изгубила кошем у последњој секунди Луке Дончића. Ипак, та енергија и на терену и на до краја испуњеним трибинама свакако је нешто што даје наду црвено-белима пред ову мајсторицу.

Лоше за Звезду је повреда Антића, али је одлично то што су се многи играчи разиграли баш пред овај трећи и одлучујући сусрет са Морнаром. Ален Омић је одиграо меч каријере и дао 25 поена уз 10 скокова Реалу, одличан је био и Џејмс Фелдин, Огњен Добрић је упркос оној последњој одбрани показао да је у добром налету…

Прилично је то добра основа пред овај преломни сусрет сезоне.

„Очекивања за нас су јасна, хоћемо да победимо у овој одлучујућој утакмици. То нам је главни циљ од почетка сезоне, и целе године смо се борили да бисмо имали предност домаћег терена, као и да одлучујуће утакмице играмо пред својим навијачима. Зато их позивам да нам пруже подршку у понедељак. Јер нам то много значи сада када је важно”, рекао је центар Звезде Матијас Лесор.

Тим Душана Алимпијевића мораће да заустави Немању Врањеша и Дерека Нидама ако жели да прође боље него у последњем сусрету у Црног Гори када је поменути двојац убацио малтене 60 поена. Посебно што неће играти Луковић па ће опет целокупно оптерећење бити на овој двојици.

Морнар је пре овог меча одмерио снаге са Гронингеном у ФИБА Еврокупу и доживео пораз. Тренер Михаило Павићевић каже да Морнар није без шанси.

"Ништа се није променило пред трећу утакмицу, све што сам рекао раније стоји - и тај меч, као и претходна два, зависи од Црвене звезде. Београђани су фаворити, али фаворити који то морају да докажу и на паркету. Нормално, ако нас добију, спортски ћемо честитати. За нас је ово заиста фантастична сезона. Довољно је само рећи да је утакмица Звезде против Реала послужила као припема за мајсторицу у плеј-офу са Морнаром. Тиме је све речено. Улог је огроман, притисак је велики на нашег ривала, није у питању само ова сезона него и идућа. А нама наду нико не може узети”, рекао је Павићевић.

Добра ствар за Звезду је то што је на мечу против Реал Мадрида показала да може да озбиљније нападне и испод коша што је нова димензија игре у односу на досадашњи део сезоне. Ако уз то крену тројке, јасно је да Морнар нема много шанси у Пиониру.

У прва два меча Павић и Вујошевић су пружили доста бољу игру под кошем него што се то очекивало, па се и у Бару надају да ће њих двојица успети да пруже добар отпор Лесору и Омићу. Доста ће зависити и од судијског критеријума. Судије на овом мечу биће Марио Мајкић, Сашо Петек и Игор Драгојевић.

Звезда више нема шта да чека, ово је меч који мора да добије ако жели у Евролигу следеће сезоне. А колико је Евролига важна за функционисање клуба то не морамо посебно да објашњавамо.

Зато за Звезду вечерас “постоји” само један исход. Победа.

АБА ЛИГА, полуфинале: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - МОРНАР (21х)
Дворана Пионир
Судије: Марио Мајкић, Сашо Петек, Игор Драгојевић

Извор: моззартспорт

Фото: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар