Убици Бојовића 35 година затвора

Специјални суд у Београду осудио је данас четири особе на вишегодишње казне затвора због убиства Николе Бојовића у Београду и Милоша Видаковића у Будви 2013. године, док су двојица оптужених ослобођени одговорности.

Србија 02.04.2018 | 13:01
Убици Бојовића 35 година затвора
Саша Цветановић и Славиша Новаковић осуђени су на по 35 година затвора, а Ратко Кољеншић на 30 година.

Милош Војиновић који је признао убиство Видаковића и чланство у криминалној групи, а свједочио је против осталих, осуђен је на 14 година затвора, пренијели су београдски медији.

Судско вијеће је ослободило Милоша Делибашића који је био оптужен да је са покојним Слободаном Шарановићем организовао криминалну групу чији припадници су извршили убиства.

Суд му је након изрицања пресуде укинуо притвор и он ће у току дана бити пуштен из Окружног затвора у Београду у којем је више године.

Судско вијеће је ослободило и Горана Бојанића који је био оптужен да је био припадник те криминалне групе.
Новаковићу и Кољеншићу је суђено у одсуству.

Суђење је почело 2016. године, а током процеса оптужени су негирали учешће у организованој криминалној групи и повезаност са убиствима.

Никола Бојовић, рођени брат Луке Бојовића који је у медијима означен као један од вођа земунског клана, убијен је 29. априла 2013. године у центру Београд.

Ово је првостепена пресуда на коју и осуђени и Тужилаштво за организовани криминал имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду.

Главни организатор ове групе и налогодавац убиства је, према тврдњама тужилаштва, био Слободан Шарановић, против којег је поступак обустављен након што је у фебруару 2017. године убијен у Будви испред куће.

Шарановић је, према наводима оптужнице, из освете наложио убиство Николе Бојовића, јер је сматрао да је по налогу Луке Бојовића убијен његов брат Бранислав Шарановић.

 (Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар