Џикићева порука Тошином бунару: Знају они…

"Драга ми је победа због свих који ме воле, али више због оних који ме не воле".

Кошарка 02.04.2018 | 14:30
Џикићева порука Тошином бунару: Знају они…
Тренер кошаркаша Будућности Александар Џикић и његови раздрагани играчи, још опијени слашћу победе над Цедевитом у "мајсторици" полуфинала, ушли су заједно на пресс конференцију док се са трибина "Мораче" још орила песма навијача.

Након што је новинарима представио прве финалисте регионалног такмичења у историји подгоричког клуба, Џикић је послао поруку људима из Тошиног бунара (улица у Београду).

"Драго ми је због момака, ових људи... Причало се да није Будућност никада била у финалу, ево сада смо ту... Драга ми је победа, због свих који ме воле, али више због оних који ме не воле. И посебна порука и поздрав за Тошин бунар. Знају људи о чему се ради", рекао је Џикић ове недеље увече.

Иако ће многи Тошин бунар повезати са Џикићевим бившим сарадником из Партизана, Драганом Тодорићем, само ће актуелни тренер Будућности моћи то да потврди или демантује. С обзиром да је ове вечери остао недоречен, питање је да ли ће понудити објашњење у наставку сезоне.

О ривалу, који је имао предност у првом полувремену трећег меча серије, па се просто одбио о плаво-бели зид у наставку, Џикић је рекао…

"То је зрела, потентна, искусна екипа... Надали смо се да ће дворана да се напуни када буде најважније. То се догодило, а мислим да ће у финалу навијачи превазићи себе. Имали смо падове у вечерашњем мечу, али смо се вратили. Морали смо да играмо са нижом петорком, а поносан сам што смо Николса ограничили на четири шута. Нису у питању поени, већ то што смо их спречили да покушају да их постигну", рекао је Џикић.

На питање да ли му је ово најдража победа у каријери, рекао је…

"Није, али је једна од најдражих. Нисам ја већи Црногорац од Његоша".

У понедељак увече цела Подгорица пратиће утакмицу у Дворани "Александар Николић" у којој ће Црвена звезда и Морнар Бар одлучити о другом финалисти.

"Теже је бранити, него освојити, а ако дође Морнар - биће то фестивал црногорске кошарке. Заиста не знам каква је ситуација у Звезди и Морнару, били смо фокусирани на нас. Звезда је фаворит, наравно, жели финале, жели титулу...", рекао је Џикић.

"Ко год нам дође у финалу, спремићемо се најбоље што можемо", нагласио је Филип Баровић, који је наступио вечерас иако није био довољно опорављен од повреде.

"Сад смо мирни. Чекамо противника, а нама можда и није толико лоше то што се финале игра у кратком периоду".

Његов тренер Џикић је рекао да је поносан на све људе са којима сарађује.

"Никада нисам радио у екипи која има играче са таквом радном етиком. Имамо мана, али и квалитета, тако смо и дошли до финала. Момци су веровали у оно што радимо, многи од њих су имали велико самопоуздање. У првом полувремену смо имали 11 изгубљених лопти, у другом смо дали 44 поена, уз три изгубљене лопте. То говори нешто", рекао је Џикић.