Кина увела царине на УСА производе

Кина је данас увела царине у вриједости од три милијарде долара на увозну америчку свињетину, воће и остале производе као одговор на увођење дажбина на увоз кинеског челика и алуминијума у САД, саопштило је кинеско Министарство финансија.

Свијет 02.04.2018 | 09:03
Кина увела царине на УСА производе
Амерички предсједник Доналд Трамп најавио је да ће увести и царине на кинеске технолошке производе у вриједности од 50 милијарди долара.

Аналитичари оцјењују да ће моментални утицај уведених дажбина бити ограничен, али инвеститори страхују да би глобални економски опоравак могао бити угрожен ако и остале државе предузму ове мјере, пренио је АП.

Пекинг је суочен са жалбама из САД, ЕУ и осталих трговинских партнера да отежава приступ свом тржишту упркос обећањима о отвореној трговини док извози огромне количине челика и алуминијума на свјетско тржиште по ниској цијени.

ЕУ, Јапан и остале земље критиковале су и једнострани потез Трампа.

САД купују малу количину челика и алуминијума од Кине, али економисти су очекивали одговор од Пекинга.

Од данас су на снази увозне царине од 25 одсто на америчку свињетину, алуминијумски отпад и још неке производе, те 15 одсто на јабуке, бадем и још неку робу.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

царине

02.04.2018 07:07

Тако и треба некасе зна да исти арсини вреде и америма а не да они кроје према себи како они хоце свака цаст кини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

02.04.2018 07:56

Срби Предсједник Кине је послао поруку преко свог изасланика да се цврсто дрзите . хахахахахаха Не знам само за ста. Замолио бих ове на власти са обе стране Дрине да и мене "придрзе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.04.2018 09:32

А ти придрзи све оне са обје стране Деине.,Ал опери руке.

Name

Мали Србо

02.04.2018 12:19

А ти отиди код Бакира у Сарајево нек те придзи за оно сто си мислио.