Турска повлачи признање Косова

Анкара и Вашингтон у рату због Косова!

 

Свијет 02.04.2018 | 07:50
Турска повлачи признање Косова
Након што је Приштина изручила шесторицу турских држављана које Анкара тражи због тероризма (наводи се да су део мреже Фетулаха Гулена), Рамуш Харадинај је експресно сменио министра унутрашњих послова и шефа обавештајне службе, оградивши се од поменуте акције, што је учинио и Хашим Тачи, али онда је загрмео Ердоган.

Питам премијера Косова - по чијој наредби си учинио такав корак? Откад сте почели да штитите оне који су покушали пуч против Републике Турске? - рекао је Ердоган, наглашавајући снажну подршку коју је Турска пружила Косову током борбе за независност од Србије и онда додао да очекује да косовски народ неће подржати тај потез, рекавши да се „политика не може остварити путем даљинског управљача“.

Како сматра професор Дарко Трифуновић са Факултета за безбедност, Реџеп Тајип Ердоган у сукобу са Америком може ићи толико далеко да чак постоји могућност да размотри и повлачење признања Косова.

- Очигледно да се наставља сукоб Турске и Америке. Анкара има разгранату мрежу на Косову, а била је међу првим земљама које су их признале. Турска дипломатија није без савезника, што ћемо видети већ на наредној скупштини Интерпола када се буде гласало о пријему Косова, тако да чисто сумњам да це сада проћи. Ердоган ће можда чак и размотрити повлачење признања Косова. С друге стране, јасно је као дан да је Косово америчка творевина и да ће уколико Приштина буде морала да бира између Турске и САД, изабрати САД - наводи Трифуновиц и додаје:

- Сигурно ћемо у наредном периоду видети сукоб титана, с једне стране Русију и Турску, с друге САД и њене савезнице, а епицентар сукоба је јужни коридор америчког гасовода. Из те приче је Турска била избачена, па је упала на север Сирије, где је требало да прође гасовод. Сада, ако тако моћна држава као Турска повуче признање Косова, то би нама и те како користило.

Тачијев син у школи код Гулена

Син косовског председника Хашима Тачија, заједно са другом децом из породица косовских политичара и привредника, похађа једну од школа муслиманског свештеника Фетулаха Гулена, кога Анкара оптужује да стоји иза неуспелог прошлогодишњег покушаја пуча у Турској, писали су локални медији још прошле године

(Ало)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

САЊАЈ ТЕ

02.04.2018 06:19

АКО ЈЕ КОСОВО АМЕРИЦКА ТВОРЕВИНА ЦИЈА ЈЕ ОНДА ТВОРЕВИНА РС,ТО БИ МИ ТИ ТИФУНОВИЦУ МАГО ОДГОВОРИТИ "ЈЕР ТИ СВЕ ЗНАС"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.04.2018 06:32

Србима треба дрзава, а албанце ваљда треба протјерати јер нису куууул, и досли су на ове просторе док је драги Бог јос склапо земљу.

Name

Ре

02.04.2018 06:52

Зна се чија је творевина твоја педерација,Република Српска је Православна Српска творевина.

Name

Мрачајски прото

02.04.2018 06:54

Лоше снове ти сањаш. Док се не пробудиш нема асне теби било шта зборити.

Name

Црни

02.04.2018 07:21

Косово је дио територије Републике Србије. А Република Српска је ентитет у БиХ који ће убрзо постати дио територије Републике Србије !!!

Name

Ре Црни

02.04.2018 20:36

Лијепо је сањати недосањани сан. Видим да ти несто фали узми један апаурин лаксе цес заспат, па нецес сваста сањат.

Name

Тацно

02.04.2018 20:37

Република Српска је производ српског народа у БиХ. На насу срецу Клинтону се зурило да се заврси рат у БиХ због избора на које је исао, па је због зурбе пристао да се договори са нама само да заустави рат који му је русио рејтинг. Да избори нису били упитни и да га противници нису притискали како није ријесио рат у БиХ, вјероватно би се за годину - двије рат заврсио као у Хрватској. Тако да је Република Српска наса творевина али не би било могуце да опастане да није постигнут договор са Америком. То сто ви "босњаци" не схватате да је "васу" босну Клинтон замијенио за мањи притисак у кампањи, то је васа глупост. Ви га и данас дизете у небеса а он вас продао и не само да нисте добили цитаву БиХ него нисте добили самостално ни оно сто сте у рату контролисали. Отријезните се мало.

Name

Ре Тацно

02.04.2018 20:51

Ево јос једног на апаурину, нелупетај сваста да Клинтон није зауставио рат била би јос веца тракторијада него у хрватској.

Name

Ре

03.04.2018 04:46

Исто Америцка,ста има ту нејасно !

Name

@ре

03.04.2018 05:20

Погледај ко ти је тата?

Name

Ре ре

03.04.2018 10:32

Благо теби са тим твојим исламским мозгом,а до јуче си се Крстио.

Name

јебо

05.04.2018 02:43

Ти ,клинтон и оца и..........немој срати ,да вам није било запада ,осли ви у пицку матреину и ви хрватска ,поцели сте ,несретни рат ,говна .....па поцели кукати и лобирати ,није вам ваљала Југославија ,па вам Срби криви ,молите се Богу ,Ватикану и Западу ...само ,нема висе ,мозете срати ....и то ......ј...и..

Name

Денy Розенфелд ХИП ХОП јез

02.04.2018 06:29

Ста је баби мило. то јој се и снило.Експертизе српских аналитицара граници са науцном фантастиком.Нико висе неце мотику у саке, све струцњаци, и то за вањску политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маверицк

03.04.2018 11:01

Невјероватно како се Срби лако пале на глупе,неозбиљне и поврсне изјаве. Па није Турска века безвезна дрзава типа Вануату и Комори да признаје и повлаци признања и слицне одлуке, на дневној бази.

Name

ХАХАХААААХАХАА

02.04.2018 06:44

Које инсинуације и глупости, па није Турска "банана" држава, никаквог повлачења признања неће бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сребреница

02.04.2018 07:57

Потпуно си у праву.

Name

Неце нико повуц признње

02.04.2018 23:04

Лепо је Лазањски рекао:„Могли смо уци на Косово са војском 2001 али нисмо због недозвољавања политицког врха и да је допустено Косово би сад било Србија ",мислим и сад је Косово Србија .Србија лако мозе уци на Косово и покорити само сто неце због„мира и стабилности" у региону,јесте да мира и стабилности нема али Вуциц нек одлуцује ста це по питању Косова.

Name

Дарко каже

02.04.2018 06:52

Па човеку погледајте профил до јуче је хвалио САД и пљувао ,,РУСОФИЛЕ,,на сва уста и путина а хвалио Трампа причајућ како ће нам вратит КОСОВО.Фацебоок профил му је пун антируских ставова а све у корист НАБУКО-САД тока а против нафтовода кроз Србију.Давно оно што он прича сам престао да пратим и Српски народ и јесте у овом положају зато што су му овакви доктори на факултету безбедности.Све сами обавештајци а у ствари професорчићи који макли дупе иза катедре нису.Где би професоре да нас упозориш на Сјеверу Косова шта се дешава ипак си ти американцима најближи.То је професор који је у тиму САД који је тужио Саудиску Арабију јер су 11 њених грађана учествовали у терористичком чину 11.септембра а онда САД суспендује због КАТАР случаја јер су С.Арабија уцењене да подигну санкције истој.Да не прочитах ко је извор можда би у вијест и сумњао овако знам да је ћорак јер долази из никаквог извора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сањајте потурице

02.04.2018 06:55

Република србскаје творевина србског народа коисе бранијо од устаса и њихових вековних слуга [потурица коисе звасе муслимани] али и медју њима има али мало постених људи онису мењали веру какоје њима требало тито им даде 72 нацију муслиман кад циганима ром 92 хоце босњацисталице бити22то треба питати каду и муниру онеим са ресулемом кроје нову нацију јер оне добро знају лагат и месат паце оне измесат нацију мозда и потур цамил д

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.04.2018 07:15

Моли Бога да се не зарати...

Name

Јоја

02.04.2018 07:23

Марс у рупу.

Name

Маверицк

02.04.2018 07:23

Ауууу. Како си ти неписмен.

Name

дјуро сто је гуро

02.04.2018 07:38

СрБска...паметном доста...ајвана је много у срБском народу, фуј...због таквих и јесмо гдје нам је мјесто..на цмару Европе

Name

Сребреница

02.04.2018 07:56

Ти си неки ВЕЛИКИ КРЕТЕН.

Name

Последњи кинески цар

02.04.2018 08:04

@Ре: Није потребно никога да вријеђаш, можеш своје мишљење изнијети и без тога. Република Српска није само наша творевина како кажеш, него је настала у Дејтону као компромис великих сила како да ријеше проблем. Може се слободно рећи и да је творевина САД-а, свиђало се то неком или не, јер је то ипак највећа свјетска сила, а 1995.године поготово, и да нису они дали зелено свјетло за Дејтонски споразум сигуран сам да је данас не би ни имали. Међутим, ово што наше руководство ради у последње вријеме са тезом "РС држава, одцјепљење и др." је у тоталној супротности са тим истим Дејтонским споразумом, који, какав такав је даје нам ту исту Републику Српску. Таква политика је погубна за нас, А када је у питању Турска-Косово, не вјерујем да ће Турска повући признање Косова, како због угледа а тако и због наставка своје политике, прије да ће радити на томе да на Косову постави "своје људе-руководство" и то ће се вјероватно у наредном периоду и дешавати, поготово јер је српска листа ускратила подршку Влади Косова и она више нема већину. С тим у вези, можда су и догађаји у К.Митровици "у скаду" са овим, са неком широм међународном политиком која има за циљ да склони Харадинаја и Тачија. Видјеће се врло брзо.

Name

рио браво

02.04.2018 08:10

ббууххахахааахахааааа Благо теби када си тако писмен.

Name

ре.сањајте

02.04.2018 17:09

Ти би требао од свог „Уцитеља“ тразити паре назад које си дао да те пусти из првог основне. Неписмени створе и јос имас неке коментаре

Name

Србин Босанац

02.04.2018 19:29

Размишљао сам да ли уопште коментарисати неписменог господина. Ако ћемо поштено, Косово је дио Србије и то ће и остати. Вријеме ће ускоро показати. Бошњаци који мисле другачије, не мисле добро БиХ, а не Србима. Ја немам ништа против да све три народа живе у БиХ без ентитета и кантона и да се бавимо паметним стварима, а не препуцавањем и подјелама.

Name

за кинески цар

03.04.2018 09:10

Кад процитам неке коментаре насих Срба,буде ме стид сто припадам том народу ради примитивизма , неписмености,мрзње и сваста јос тога.Посто спадас у нормалне Србе,имас ли ти понекад такав осјецај?

Name

Мирко Немирко

02.04.2018 10:02

Косово и Република Српска вјестацке територије које су американци створили. Одмах ин треба укинути. Косово поново Србији прикљуцити а Српску укинути. И све натјерати на посао. Да сте ви доле уморни од посла неби ви о вјери, политици и рату лупетали. Сад сви марс на посао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

02.04.2018 17:33

Никад бољи коментар нисам процитао на овој страници свака цаст,да смо ми гладни И зедни И да смо поцели јутрос радити од 05:00 па до 20:00 сати неби нама ни властита зена на ум пала а камоли политика И ста И ко коме гаце кроји ал ет знас немамо ста друго да радимо па своје фрустације лијецимо тиме сто мјеримо ко је веци Муслиман Босанац,Рус,Турцин И остала срања.

Name

Мектиц Милорад

02.04.2018 12:18

Харадинај велики. мали ердоан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко тамо

02.04.2018 19:35

Да вас не именујем јер ви то знате и сами какве глупости мозете да измислите. Трумп це ово, Трумп це оно а сада Турска па ви сте болестан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

моје мисљење

03.04.2018 14:59

Ово је само дасе народ мало забави у босни и херцеговини кога брига за нас овде ба

Name

Марко

02.04.2018 23:04

Шта ови лојави оволико пјене због Републике Српске?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марко

03.04.2018 17:29

Мислиш на брацу равногорце и србску част? Ја кад видим ко је све србин додзе ми да запалим крсни лист од муке

Name

Марко

03.04.2018 08:01

Какав глуп наалов текста,нити турска пивлаци,нити размисља...

ОДГОВОРИТЕ