Ким у проводу: Добар је К-поп!

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун присуствовао у Пјонгјангу перформансу јужнокорејске уметничке групе и наступу звезда локалне К-поп (кеј-поп) музике, обавили су тамошњи медији.

Свијет 01.04.2018 | 20:56
Ким у проводу: Добар је К-поп!
Наступу јужнокорејских уметника присуствовао је Ким са супругом Ри Сол Ју, а потом се са њима руковао и направљена је и заједничка фотографија.

Група од 120 музичара, укључујући популарни женски бенд Ред велвет, стигла је јуче чартер летом из Сеула у Пјонгјанг.

Састанак лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна и председника Јужне Кореје Мун Џае Ина биће одржан 27. априла у демилитаризованој зони измедју две земље.


 
После састанка с председником Јужне Кореје, Ким до краја маја треба да се састане и с америчким председником Доналдом Трампом.

Ти састанци долазе после изненадне посете лидера Северне Кореје Кини. Ким је боравио у посети Кини од недеље до среде и то је прва његова посета иностранству од доласка на власт 2011. године.

Кеј-поп је музички жанр који обухвата многе стилове јужно-корејске музике, укључујући разне правце денс музике, електропоп, хип хоп и савремени ритам и блуз, објашњава Wикипедиа.



Према чувеном америчком музичком часопису "Ролинг стоун", кеј-поп је мешавина модерне западне музике и високо-енергетског јапанског попа, која слушаоце задобија заразним фразама, често на енглеском језику. Кеј-поп иде на пут спајању стилова, обухвата и певање, реповање и ставља посебан нагласак на шоу и снажне визуелне ефекте.

Најпознатија песма овог жанра је Гангам стајл (Гангнам Стyле) репера Саја, која има и своју пародију.

(ББЦ)

Коментари / 0

Оставите коментар