Велики гест, велике звијезде...!

Обамејан није хтео хет-трик, већ да помогне Лаказету! Могао би то да буде сјајан тандем. . .

Фудбал 02.04.2018 | 10:15
Велики гест, велике звијезде...!
Летос је Александр Лаказет дошао у Арсенал као највеће појачање и очекивало се много више од њега.

Када је Алексис Санчез зимус отишао у Манчестер Јунајтед, Венгер није желео да се коцка са форсирањем успаваног голгетера који је решетао у Лиону, већ се одлучио за довођење Пјер-Емерика Обамејана.

Обамејанов долазак је значио да Лаказет опет неће бити прва нападачка опција, а не сву несрећу са слабом формом му се надовазала и повреда. Двојица брзоногих нападача ниједном до сада нису почели меч заједно у стартној постави, а чак и Велбек у последње време има предност у односу на Лаказета.

Француз се данас вратио на терен после паузе због повреде и заиграо у тандему са Обамејаному последњих пола сата против Стоука. Испоставило се то као прави потез Венгера јер је Арсенал у наставку сломио отпор Потерса и дао им три гола. Два је дао Обамејан, а један Лаказет. Мада је Обамејан могао да упише и хет-трик да је хтео... Али је уместо тога решио да помогне Лаказету.

Габонац је у надокнади времена препустио извођење пенала Лаказету како би се и Француз уписао у листу стрелаца. Ретко се такав гест виђа код великих звезда и голгетера...

„Наравно да сам знао да се вратио на терен после паузе због повреде. Помислио сам да је добро за његово самопоуздање да изведе пенал. Већ сам дао два гола и нормално је што сам му препустио пенал да постигне гол“, рекао је Обамејан после меча.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар