Раст чак и по цијену живота

Фацебоок се у петак нашао у новим проблемима након што је у јавност процурио интерни допис једног од његових извршних директора у којем се заговара бјесомучни раст компаније, чак и по цијену живота корисника.

Свијет 01.04.2018 | 12:54
Раст чак и по цијену живота
Аутор дописа Ендру Босворт прослиједио је 2016. године својим колегама пост у којем каже: "Ми повезујемо људе, и тачка. Зато је све што радимо да подстакнемо раст компаније оправдано." 

Босворт је додао да посљедице повезивања људи могу да буду лоше ако их корисници учине негативним. 

"Могуће је да то некога кошта живота, ако је та особа изложена насилницима. Такође је могуће да неко погине у терористичком нападу који је координисан преко наше мреже. Али, ми и даље повезујемо људе", написао је. 

Главни директор Фацебоока Марк Закерберг изјавио је да се снажно противи том допису, али је свог сарадника Босворта назвао талентованим лидером који умије да каже провокативне ствари. 

"Али, ми никада нисмо вјеровали да циљ оправдава средство. Повезивање људи само по себи није довољно. Морамо да радимо на њиховом зближавању", рекао је Закерберг.

Два бивша запосленика Фацебоока рекли су да је Босворт у компанији познат по својој "нетактичности" и да ватрено брани слободу говора на Фацебооку. 

Босворт се недавно на Тwиттеру оградио од својих изјава, рекавши да се данас не слаже са тим постом, и да се није слагао са њим чак ни у вријеме кад га је писао.



(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар