15 погинулих у Палестини

Протест Палестинаца под називом "Велики марш за повратак" на граници између Појаса Газе и Израела се у току дана претворио у крвави сукоб са израелском војском. Број страдалих Палестинаца се повећао на 15, а рањених на 1 400, рекао је портпарол Министарства здравља у Гази, Асхраф ал-Qидра.

Свијет 30.03.2018 | 20:38
15 погинулих у Палестини
Нешто раније је командант израелске војске, Гади Еисенкот рекао да ће у случају напада на израелску инфраструктуру, војницима дати дозволу за употребу оружја.

У међувремену је Москва позвала Палестинце и Израелце да покажу суздржаност.

"Руска страна изразила је дубоку забринутост након информација о растућем броју жртава у Појасу Газе усљед мјера израелске војске да сузбије палестинске протесте који су почели 30. марта у оквиру кампање "Велики марш повратка", наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.



Саопштење је услиједило након састанка замјеника руског министра вањских послова, Михаила Богданова и вишег припадника Хамаса Мусе Мухамеда Абу Марзука.

Двије стране размијениле су мишљења о израелско-палестинском сукобу, истичући важност постизања унутарпалестинског мира што је прије могуће.

"Обнова истинског палестинског јединства треба да има позитиван утицај на социоекономску и хуманитарну ситуацију у Појасу Газе", наводи се у саопштењу уз осврт на сукобе двије ривалске палестинске групе - Фатах и Хамас.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

израелац

30.03.2018 21:53

Палестинци немају праве политицаре ни преговараце... овако окупе багру и бацају камање. полуписмен је ово свијет. тако дивних палестинаца добрих људи зиви у израелу граду три религије.. ово палестинци су обицни будаласи зељни крви , нема ту грама мозга по особи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Израелац

01.04.2018 10:07

Лицемеран си. Онога ко убија називас добрицом а онај ко протестује насиљу називас гамадима. Питам се ста ли си ти и немогу наци праву рец а да те не увредим. Е сада размисли мало о Метохији како бих поставио ствари доле по теби испадосмо ми гамад