Грађани траже правду за Давида!

Већ пети дан стотине Бањалучана својим присуством и паљењем свијећа на бањалучком Тргу Крајине дају подршку родитељима трагично страдалог Давида Драгичевића у њиховој борби за истину о смрти сина.  Родитељи који данас нису били на Тргу јер су позвани у Тужилаштво, раније су најавили да ће ангажовати адвокате и по потреби извршити додатну обдукцију, и позвали грађане да им помогну. Предсједник РС Милорад Додик је бурно реаговао на на ову информацију.

Република Српска 30.03.2018 | 19:32
Грађани траже правду за Давида!
Вео тајни око смрти Давида Драгичевића додатно је забринуо његове потрешене родитеље, фамилију и пријатеље и  узнемирио суграђане. Нажалост, случај Драгичевић није једини који прате бројне  неразјашњене чињенице.

Дарка Ђуровића овај случај подсјетио је на све што је пратило истрагу о смрти његовог сина. Никола Ђуровић погинуо је прије 6 и по година у саобраћајној несрећи на раскрсници у бањалучком насељу Раковачке баре, када га је ударио аутомобил, којим је, према извјештају полиције, управљао Ненад Радинковић. Радинковић је осуђен, али се на издржавању казне никада није појавио. Родитељи се не мире с том пресудом јер сматрају да је Радинковић подметнут као кривац.

До истине никад није дошла ни Славица Цвијић, која је 2004. године изгубила сина. Владимир Цвијић је, као и Давид Драгичевић, завршио у ријеци, али је његова смрт, по обдукционом налазу, била насилна. Убрзо је сахрањен, а Славица ни до данас није сазнала шта се тачно десило.

Родитељи Давида Драгичевића,не одустају.  Објавили су да ће ангажовати тим адвоката који ће им помоћи у расвјетљавању околности под којима је Давид изгубио живот. Најављују да неће прихватити ни налаз из поновљене обдукције коју је радио патолог из Београда, уколико он не буде садржавао одговоре на питања о времену и начину смрти њиховог сина. Ово је узнемирило чак и предсједника  Републике Српске. Милорад Додик је бурно реаговао на упорно инсистирање родитеља да се утврди пуна истина и открије ко је одговоран за Давидову смрт.

И данас, у присуству бројних суграђана, на Тргу Крајине у Бањалуци пале се свијеће и траже правда и истина за Давида. Чланови Фејсбук групе „Правда за Давида“ и бројни грађани прикупљају новац за правни тим који ће заступати породицу и водити додатну истрагу, а по потреби и за обдукцију од стране независних стручњака. Изнесени су и  нови захтјеви у вези истраге.

Окупљања у знак подршке борби за истину о смрти бањалучког студента Давида Драгичевића организују се у многим градовима РС. За сутра у подне најављено је окупљање у у Бијељини, у градском парку.



БН телевизија

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Серб

30.03.2018 17:39

А шта очекивати од Ронхила коме ништа није свето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2018 18:10

Будало и политику висе на сваки цланак.

Name

Крајина

30.03.2018 18:14

Додик се баш исфурао! Почело му све ићи на живце!

Name

Сињ

30.03.2018 18:18

Готов је.

Name

ДА СЕ ЂЖАБА НЕНАДАТЕ , ПРАВДА ЈЕ ОВДЈЕ УМРЛА

30.03.2018 18:55

Правда за Давида и још Давида и Вукелића после избора , ако опет Бањалучани И кРАЈИНА буду гласали за -црвене кмере- , неће бити правде ни за Давиди и друге Давиде .

Name

Ник

30.03.2018 19:45

Неће Крајина гласати за њих, али ће опет побједити.. Изборна крађа се спрема, уцјене, преваре, фалсификовања, куповина, возови ....

Name

Игор

30.03.2018 20:18

Изгубио је изборе 98-е послије десавања у Дворани Борик, да народ има кицму и имало памети никад висе овакав цовјек не би кроцио у Бањалуку. Нека додје на власт ко год хоце али нека не вриједја цитав народ и не псује Бога .

Name

будимо људи а не полтрони

31.03.2018 06:04

У конкретном случају Предсједник је сигурно хтио помоћи, али због незнања и површности потчињених све је испало неспретно и неке изјаве безпотребно преурањене, због додворавања потчињених Предсједнику. Полиција треба, ако може открити које нанио повреде сада покојном Давиду, када и гдје и то би био огроман помак у рјешењу случаја. Људи Предсједник је хтио помоћи али су они кји су били укључени у помћ, у начину помагања били неспретни, неопрезни и жељни додворавања предсједнику направили сав овај револт.

Name

Какву Правду,

30.03.2018 17:52

Зелимо да видимо те монструме "и да се им суди на неутралном подруцју; мозе хр ,сло ,мак ,или ево суд ,доста је проклети коњи ,хоцете ли вец једном престати 'са тим васим застрасивањем ,и убиствима "момци овога пута сте пресли црвену линију ,нецемо се пивуци док се не буде знало ко је наруцилац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.03.2018 18:05

Зао ми је тог момка имам сина такодје.Али несто ми се цини да ово неко злоупотребљава и њега и родитеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

30.03.2018 19:24

Слажем се са вама. У групи Правда за Давида људи пишу такве глупости, да је то невјероватно. Они си и иницирали другу обдукцију. Иницирају и укљуцивање у истрагу приватних детектива,страних истражитеља... Страшно! Саветују родитеље, они су предложили и скупљање новца за даљу обдукцију и истрагу. То је постао ријалити! Свака будала пише шта хоће, осуђује. .. Не знам какве чињенице да се утврде, они неће ништа прихватити осим да је момак убијен. И то да га је ликвидирао неко близак МУП-у или власти. Мислим да својим објавама ометају ток истраге. Износе имена потенцијалних свједока што је недопустиво.

Name

Ре Крајина

30.03.2018 20:00

Па, ста је узрок толиком неповјерењу? Засто људи не вјерују? Да ли су окупљања на Тргу Крајине, као и у осталим градовима окупљања због смрти Давида или због нецег другог? Коме сметају та окупљања? Засто полиција не реагује јер се десавају јавна окупљања без претходне писмене најаве? И на крају крајева, засто истразитељи не изадју и не показу нелогицности тврдњи тих "будала" које сваста пису по Фацебоок-у?

Name

Нагиб

30.03.2018 20:14

Људи сваки дан страдавају под цудним околностима,има тога колико хоцес па нико не прави фрку,али када несто,,смрди,,то се и осјети,није народ луд(мислим на нормалан народ).

Name

РЕ КРАЈИНА

30.03.2018 20:27

У праву сте. Пратим ста се ради на оној групи. Цини ми се да це та група само закомпликовати ситуацију. Свако има своје видјење, свако је најпаметнији и цак се слазу да ни ФБИ не би добро слуцај одрадио јер би били под утицајем МУПа РС. Мислим да је то претјеривање. Докоњаци ниста друго...

Name

Ре Крајина

30.03.2018 20:35

МУП РС је заслужио стотину пута веће критике од оних у групи "Правда за Давида". Колико је нерасвијетљених убистава на подручју Бањалуке у протеклих 10 година? Знаш ли то, црвени јуначе?

Name

ре

30.03.2018 21:29

Не знам, цекам тебе тако паметног и информисаног да ми појаснис. Поздравља те црвени јунак.

Name

Истина

30.03.2018 21:53

И прије убиства, сваки радни дан, у периоду од 18 до 19:30 цасова, је било и бице на Тргу Крајине и Господској улици око 1 000 - 2 000 људи, тако да је тајминг пазљив одабран да би се створила слика о неким протестима или слицно. Сви градски аутобуси буквално крецу на десетак метара од Трга и у том периоду се ту налазе бројни уценици и студенти. Злоупотреба смрти младог цовјека у политицке сврхе је монструозна и сав народ у БЛ то осудјује. Али исто тако народ није глуп да не види ко све ради у полицији, а посебно ко су руководиоци. Тузиластво и судови су посебна прица...Они да су хтјели или знали да професионално раде ово не би ни била тема у медијима. Па је ли видите да нико не саопстава токсиколоске налазе крви! Је ли момак имао присуство алкохола или дрога? То је уз обдукцију кљуцни фактор за неке одговоре...Бојим се да се ово никада неце расвијетлити, као и други слуцајеви попут наруцилаца убистава Дјиндјица, Маузера, изврсилаца Срдјана Кнезевица, Зељка Марковица, Јозе Леутара, Ристе Југовица, Оливера Ивановица, оне дјевојке из К. Дубице, Вукелица...И јос велики број смрти под неразјасњеним околностима које се стално десавају свијета. Породици сауцесце, добрим људима мир и спокој, а овим лесинарима над тудјима несрецама по Бозјој заслузи.

Name

Клеј

30.03.2018 21:53

Е па нецете вала. Нецете окренути ово као политицко препуцавање. Правда мора да исплива на видјело.

Name

Богохуљење

30.03.2018 18:16

Миле псује Бога...толико о његовој вјери...срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.03.2018 18:37

90% Срба псује Бога,ниста необицно од Додика.

Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА!

30.03.2018 19:15

То католици воле радити, дјавоље слуге...

Name

Ре: Ре

30.03.2018 19:39

Али је Миле добио од Патријарха Русије орден за "ширење хришћанских вриједности", како је наведено у образложењу. Од Иринеја не рачунам прегршт ордена чија је вриједност тотално попљувана тиме што су оваквог пробисвјета закитили.

Name

ре

30.03.2018 19:41

За овог "ре" што тврди да 90% срба ради то што он каже, незнам да ли је у праву, ал знам да је у промилима број Срба којима његова светост долази на славу да благослови крсно породично име као што долази у Бакинце у својим позним годинама. Требало би овој снимак прослиједити на сајт патријаршије са назнаком да је обавезно да сви архијереји СПЦ ово чују.

Name

Ре Ре

30.03.2018 20:00

Па прецедник је највећи донатор СПЦ-а, ктитор, како се по црквеном вели. Размеће се народним новцем, средствима буџета. А народ још мало ни за леба неће да има.

Name

ре Богохуљење

30.03.2018 20:08

Тачно ми Срби имамо ту једну лошу особину али нико од нас не зове патријарха на своју славу као Додик нити одлази на његову славу

Name

ТБ

30.03.2018 20:16

Патријах му долази на славу,није ваљда да псује.АУ, ко псује тај лаже а ко лаже тај и краде.

Name

хијацк

30.03.2018 18:18

Јос пар дана и ово це се стисати...ниста се неце доказати, ниједан јасан доказ за убиство није пронадјен, само сумје...да ли је гурнут или бацен, или је сам упао никад се неце знати, сем ако заиста неком не проради сасвјест па призна, у ста сумњам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерујем полицији

30.03.2018 19:46

Успјех ће бити ако полиција открије ко му је нанио повреде, гдје и када, остало ће се лако посложити.

Name

Игор

30.03.2018 18:59

Ето вам Предсједник , овакав некад није могао бити предсједник куцног савјета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

30.03.2018 20:11

Додик је поганцер невидених размјера њему умједто ордена трwба лисице закитити.

Name

Сретан

30.03.2018 19:02

Лаик сам али мени ово дјелује као да је жртва киднаповата и тортирана, починиоци тјело накнадно бацили у ријеку. Почивај у миру Давиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма Пусти

30.03.2018 19:44

Немојте ми рећи да га је убио неко из власти.Лака му земља али то је био у најмању руку неко ко је другим људима чинио неправде, да не казем ружнији ријеч Ја мрзим Мила али људи ста он има са овим.Момал је био проблематичан.Пљацка куће и козна шта је још радио и сад треба да се прогласи свецом.Отац и мајка којим није лако и не дај им бозе вјеровати ипак су требали умјесто другим стварима и разводима бавити одгакањем дјетета.И они су ту највиши кривци.Апсолутно треба рушити власт али ово нема везе са реалности.Сад се мајка сјетила сина.

Name

Предсједнице

30.03.2018 19:50

да ли би тако одвратно прицао да је у питању твој син.

Name

Сретнији

30.03.2018 20:01

Мени дјелује да теби оцајницки недостаје вецерња скола.

Name

Ре Ма Пусти,

30.03.2018 20:34

Јос једном напомињем ,дете је знало и видело неке ствари које су постал опасне за власт "то ти је брале њихова кухиња ,то је тек поцетак цистке бит це њих јос мртвих " саобрацајка (као код диане) па неко од превеликог одмерка дроге ,па упао у бунар па скоцио са моста ,Ау пм нека иду 1001 нацин имају да те ликвидирају "одувек је било зна се ко по ноци хода.

Name

Ре Ма Пусти

30.03.2018 20:35

Мајци није лако, и не дај Боже никоме ту бол. Ал добар део ове хајке је она покренула. Пратим од нестанка младића њене обајве. Али ово је превршило сваку меру. Фејсбуком је делила све што зна у групу од 50 000 људи. Схватам да је лоше али није нормално да виси на фејсу док се све то дешава. Тражи савете. А људи ко људи, свако коментар износи. Мислим да је време да покопају тело несретног младића. И ако је токсиколоски налаз показао присуство ЛСД у крви, то је страсно. Мислим да полиција ћути и још не износи све детаље, али да су родитељи упознати са резултатом крви.

Name

лако провјерити

31.03.2018 05:41

Објавити која токсиколошка лабораторија је радила анализу крви, Завод за судску медицину у БЛ нема лабораторију за токсиколошке анализе.

Name

терс

31.03.2018 06:34

Лабораторија у Сарајеву, ту се једино у БиХ раде токсиколоске анализе...Да вас видим сад сумњивци ??? ста је следеце сто цете смислити ? покопајте момка, заслузио је мир

Name

МисоЕ

30.03.2018 19:45

Патријарху љуби руке а Бога псује.Овај цовек пуко јавни се тако изразавати па то нигде нема.Који кркан од цовека нека нам је Бог на помоци са оваквом битангом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

30.03.2018 20:19

Без бриге, кумоваће за пар црквица-покајница и добија разрешујућу молитву, чист к'о суза! Успут, још килу-двије некаквих ордена и орденчића и ето га, кандидат за преподобника! Купиће још пар услова за канонизацију и ето нам га и у календар СПЦ.

Name

ре

30.03.2018 20:56

има и назив свеца "свети лагије и пропастије" то је баја од Бакинаца.

Name

Ре Ре Ма Пусти,

30.03.2018 21:15

Да ли ви разумете;да су папир ,оловка ,цасописи ,најопасније орузе:са оваквим стварима се запоцињу и заврсавају ратови ;истовремено одкривају кривц злоцинци :сваки нормалан коментар мозе помоци 'да се одгонетне ствар ;ко засто ским ,молим свако уколико несто саз цује нека написе ,само на такав нацин се мозе доци до истине ,и примерно казнити ,брез замере.

Name

Опизиција

30.03.2018 20:02

Битно је да се Дудук појавио куци,да то искористи као плус,а сада овако прица.Лако је о тудјој дјеци тако прицати Дудуце. И сада ови црвендаци пису као неко користи ову ситуацију,па је ли нормално да цовјек који нас води овако прица?!?Ту је и Лука Петровиц,Цизмица и Павиц,сав олос на једном мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.03.2018 21:01

Све су то удбаши и полицајци, баја, ђокић, павић, јовићић који је саслушао убицу госп.Шушнице, полицајца, у Кајаку, убица признао, тужилац Лепир обуставио истрагу, асистирао удбаш стевандић, па ви видите куда ми идемо и шта подржавамо, гдје нам је лична одговорност, сваког од нас????

Name

Немој Те Тако

30.03.2018 20:47

Зар Друг Тито није имао узрецицу:,,Мајку ти Бозију,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка

30.03.2018 21:35

Свака ти цаст за ово ,мајку ти бозију ,колико ми сви познајемо своју дјецу сви су они за нас ,андјели,нај бољи али ово ста се ради ја као мајка то неби поднијела цитам свакојаке коментаре даим сето десило неби то сигурно писали и ја см изгубила сина то неби дозволила нек му је лака црна земља породици сауцесце туга вјецна пустите да суд одради своје гдје су му другови сад нека каху ста је било те ноци неко од њих сити.

Name

ааа

30.03.2018 21:04

Како је дивно цутати, када се нема несто паметно реци.Али нас предсједник се вјероватно води цињеницом да се порез не плаца на изговорене глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема правде

31.03.2018 03:48

Каква правда нико њега не мозе вратити нека му је покој дуси само правите горе његовој породици гонеци зеца истерацете вука и ста онда уцињеној ствари нема лијека

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјуро сто је гуро

31.03.2018 06:36

Па његови родитељи су све закухали, не скидају се са друствених мреза...да се не лаземо...а гдје су другови давидови да казу ста су све радили, од напијања до дрогирања, то знају градске фаце у БЛ