Стратегија није штетна по Српску

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак одговорио је данас на замјерке и критике које СНСД има када је у питању Стратегија спољне политике БиХ за период 2018-2023, коју је усвојило Предсједништво БиХ , а коју је предсједник Српске Милорад Додик оцијенио као штетну по Републику Српску. Црнадак поручује, та стратегија је у вријеме усвајања имала подршку представника Републике Српске из редова СНСД-а.

Босна и Херцеговина 30.03.2018 | 18:07
Стратегија није штетна по Српску
- Стратегија спољне политике БиХ је добар документ који поштује интересе Републике Српске, чланство у Европској унији, регионалну сарадњу и партнерство са НАТО-ом на сличан начин како то ради и Србија. У стратегију није уграђено ни једно слово иза којег нису стали представници Српске, у то вријеме сви редом из СНСД-а, тврди министар иностраних послова Игор Црнадак.

"Они који су писали одговоре на ову Стратегију као да нису прочитали ни Споразум о стабилизацији и придруживању  ни одговоре на упитник ни нову стратегију ЕУ о западном Балкану. Или, прије би рекао да су прочитали, али да су направили манипулацију да би покушали да нашкоде прије свега Иванићу (младен) као актуелном и будућем члану Предсједништва БиХ“, тврди Игор Црнадак.

Осврћући се и на коментаре СНСД-а на однос министарства иностраних послова према НАТО-у, Црнадак тврди да СНСД манипулише са јавношћу. Он је подсјетио на случај за који наводи да се десио у америчкој амбасади у БиХ 2010.године, а ради се о упознавању Милорада Додика и Хилари Клинтон.

"Како је 2010. године дошло до упознавања Хилари Клинтон и Милорада Додика људи требају знати да је Додик на отварању нове зграда Амбасаде САД-а у Сарајеву пришао тадашњој државној секретарки САД-а Хилари Клинтон и рекао јој: Ја сам Милорад Додик и предсједник једине политичке странке која подржава НАТО", казао је Црнадак, наводећи да за то постоје и свједоци.

Што се тиче одлука о МАП-у, Црнадак поручује да су све одлуке и у том случају донесене од стране представника СНСД-а прије него што је Србија донијела одлуку о војној неутралности. Оспоравајући све те одлуке, Додик и СНСД показују да нису искрени и да свјесно манипулишу народом.

"Сви ти људи који су доносили те одлуке које су данас тако катастрофалне сједе као високи функционери СНСД-а у Парламенту и у Кабинету предсједника Додика дакле овдје се ради о неискрености и манипулацији и покушају да се слуди народ и да се бави таквим темама које и нису теме“, закључује Црнадак.

Коментаришући недавно протјеривање руских амбасадора од стране Велике Британије, Црнадак је рекао да је такав сценарио у БиХ немогућ јер Босна и Херцеговина на свом европском путу и даље гради добар однос са Русијом те да се БиХ неће мијешати у односе Русије са било којом другом земљом.



БН телевизија

 

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јој друзе Црни

30.03.2018 16:35

Погледај то правим оцима ... то је издаја друзе Црни издаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.03.2018 16:50

Друзе Црвени, иди по сендвиц.

Name

Ре,

30.03.2018 17:21

и ти си ми струцњак за све ,а све пропаде захваљујуци таквим струцњацима "браво ,браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

01.04.2018 08:14

ИГОРЕ,бави се Амбасадама и амбасадорима,који ти вршљају по свету,а не са Хилари,која је мање битна.

ОДГОВОРИТЕ