Тренери, идите на Гудисон, тамо не знају шта потписују!

После Мартинеза и Куман оробио Евертон! Сладак живот новог селектора Холандије.

Фудбал 01.04.2018 | 23:15
Тренери, идите на Гудисон, тамо не знају шта потписују!
Можеш да се буниш колико хоћеш, али шта си потписао то ћеш и да испуниш, а на Гудисону се некад понашају као у државном предузећу, па не обраћају баш превише пажњу на обавезе које преузимају на себе. И ништа нису научили из случаја Роберта Мартинеза, који их је одрао за око 12.500.000 евра кад су га отпустили у мају 2016.

Само пет месеци касније Карамеле су отпустиле и Мартинезовог наследника Роналда Кумана. И сад ће, пише локални Ливерпул Ехо, проћи још горе.

Евертон се сам обавезао: плаћаће бившем тренеру разлику између онога што му даје нови послодавац и онога што би имао на Гудисону. Проблем је само што ни Карамеле нису очекивале да ће Куман малтене све финансијске обавезе свалити на Енглезе. Холанђанима не остаје ни целих 10 одсто. Евертонових је преосталих 90 и кусур одсто.

А годишња плата - 6.850.000 евра! Што ће рећи да Карамеле годишње потроше више од 6.000.000 на тренера који у клубу није још од октобра 2016. И тако још 16 месеци, пошто је Куман на лето 2016. потписао уговор до јуна 2019. године.

Обично се клубови донекле осигурају, па тренере престају да плаћају чим нађу нови посао. Карамеле то нису урадиле у Кумановом случају, па ни то што је он у фебруару промовисан у селектора Холандије неће утицати на минус у Евертоновој клупској каси.

Потписано је, па сада Евертон може само да шета од једне адвокатске канцеларије до друге тражећи излаз из незавидне ситуације. Пробао је тако и са Мартинезом. Спустио је дуг свега за 1.000.000 фунти. И то је била добра воља садашњег селектора Белгије.

Куман није тако дарежљив. Бар не према Евертону. Из угла његових земљака био је више него скроман. Чак је и селектор Аустрије на Еуру 2016. Марсел Колер примао скоро дупло више новца од онога што Холанђани дају Куману.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар