Поднесен захтјев федералном суду

Адвокат порно глумице Сторми Денијелс, која тврди да је имала сексуални однос с Доналдом Трампом пре 12 година, поднео је захтев да он сведочи под заклетвом.

Свијет 29.03.2018 | 07:44
Поднесен захтјев федералном суду
Адвокат Мајкл Авенати поднео је захтев у федералном суду у Калифорнији. У документима, он тражи сведочење Трампа и његовог адвоката Мајкла Коена о 130.000 долара који су исплаћени Сторми Денијелс уочи избора 2016. година да ћути о свом наводном односу с Трампом, наводи Асошијетид прес.

Авенти је рекао да жели да испита обојицу "не више од два сата". У захтеву наводи да је сведочење потребно како би се установило да ли је Трамп знао за исплату и да ли је пристао на њу.

Коен је рекао да је платио 130.000 долара из свог џепа, мада тврди и да Трамп никада није имао сексуални однос с порно глумицом.

Председници САД ретко сведоче под заклетвом. Последњи је био Бикл Клинтон 1998. током суђење због сексуалног узнемиравања Поле Џонс.

Саслушање о Авенатијевом захтеву је заказано за 30. април.

Сторми Денијелс је поднела тужбу за поништавање уговора о поверљивости с образложењем да је "споразум о ћутању" од 28. октобра 2016. правно ништаван пошто су га потписали само Клифорд и Коен, а не Трамп.

Исплата од 130.000 долара је спорна зато што се је направљена током предизборне кампање када постоје строга ограничења новца повезана с кандидатима.

После интервјуа Денијелс телевизији Си-Би-Ес (ЦБС) у недељу увече, Авенати је појачао тужбу и оптужио Трамповог адвоката Коена за клевету, а као додатан разлог за поништавање споразума о поверљивости је навео да је исплата прекршила федералне изборне законе.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар