"Опуштен сам и увјерен у побједу"!

Ако међународне институције инсистирају да је Република Српска дио БиХ, то значи да и КиМ треба да буде дио Србије. То је у складу са међународним нормама и Уставом, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић гостујући у Дневнику 2 БН телевизије. Коментаришући предстојеће изборе, Иванић каже да је опуштен и увјерен у побједу

Босна и Херцеговина 28.03.2018 | 20:52
"Опуштен сам и увјерен у побједу"!
“Ја сам против принципа `или једно, или друго` што неки политичари и из Републике Српске заговарају. Сви морају бити свјесни да нема другачијих принципа. Нема тога 'или једно или друго', јер се у том случају одричемо једног”, рекао је Иванић.

Он је истакао да је његов став и једно и друго и да је то добро разумио послије посјете Космету.

“Био сам три дана са свештенством и људима на Космету. Видио сам колику снагу имају и вратио сам се са много више оптимизма.”

Стање на Космету је компликовано, Србија је урадила све што је могла, али није било јасне реакције, рекао је Иванић коментаришући разговор са предсједником Србије Александром Вучићем.

“Да би се стање вратило у нормалу мора бити јаснији став међународне заједнице. То је предуслов. Не могу бити неутрални као да су обје стране криве”, нагласио је српски члан ПредсједниШтва БиХ.

БиХ није донијела одлуку о протјеривању руских дипломата, као што је то учинило пола европских земаља, рекао је Иванић наглашавајући да то нико није ни тражио.

"То од нас нико није тражио . Русија за БиХ је пријатељска земља и тако нешто не треба очекивати, казао је иванић, гостујући у Дневнику 2 БН телевизије.

Са предсједником Србије Иванић је разговарао и о БиХ.

“Упознао сам Вучића са приликама у БиХ, даљим заоштравањем због измјене Изборног закона. Рекао сам да ће БиХ ући у кризни период и да је питање како ће се провести резултати послије избора. Такође, треба ићи и у правцу рјешавања питања граница. Тешко ће се то до избора ријешити, али ако буде више спремности са политичарима из Сарајева, то се може лако ријешити. Такође, то би представљало неку врсту позитивног примјера за рјешавање питања граница са Хрватском”, рекао је Иванић.

Иванић се осврнуо и на кампању за опште изборе која је увелико почела уз оцјену рекао да се противничка страна превише опустила у коментарима њега самог.

Иако кандидат за функцију српског члана Председништва Милорад Додик тврди да већ сада има огромну предност, Иванић тврди да је ту нема ни мало истине.

“Да је толика предност, Додик би рутински пустио да ствари иду, али није тако. Сваки дан се намеће серија писама и измишљених тема, али и покушаја да се од мене направи вјестачки пронато човјек што не пије воде. Да има толику предност, требало би да одмара. Међутим, док се бави са мном, то није тако”, каже Иванић и додаје да је и на прошлим изборима добио велики број гласова.

“Мислим да сам бранио интересе Републике Српске на снажан и паметан начин. Ја и сада грађанима могу да понудим стабилност, мир и сигурну одбрану интереса Републике Српске, а не свађу и галаму. Додик ће понудити конфликт, сукоб и ризик, а нама то не треба. Мудром политиком можемо очувати садашњу позицију коју треба искористити, а ја сам показао да то знам”.

“Моји противници не могу наћи ниједну битку коју сам изгубио. Нисам никада и никад нећу урадити нешто што је против интереса Срба”, рекао је Иванић и наговјестио да ће изборна трка бити занимљива.

“Ја сам опуштен и знам, и увјерен сам да ћу побједити”, оптимистичан је Иванић.



БН телевизија

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

И Сарајево

28.03.2018 19:05

Сто се тице србства ти ниси ни срео србина али си сигурно постени од идиота из Лактаса .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-И Сарајево

28.03.2018 20:04

Иванић је прави србин патриота који се бори за боље сутра.Искрен одмјерен човјек, пре паметан ,човјек мира.То нам трба.

Name

Педјони

28.03.2018 20:06

Мислис постенији....

Name

Ре

28.03.2018 20:12

Ма немој, исти су они ко да су близанци, ниста добро за градјанина у задњих 30 година нису урадили.

Name

Ок

28.03.2018 20:13

Нисам присталица Милокрада, ал овог пута нецес побједити, мислим да босњаци нису глупи да гласају за тебе као просли пут. Мјењај политику или идес у заборав, боље би просао Саровиц од тебе сигурно би побједио ти не.

Name

ре

28.03.2018 20:15

А ко је то, молим те, па 'срео србина'? Додик? Павић? Стевандић? Перица Ђокић? Србска част? Камо среће да и други бране интересе срба као Иванић- не би смо сад били на дну дна.

Name

Пале

28.03.2018 20:49

Какве ти везе имаш с Косовом? Купиш јевтине поене пред изборе. Сваки дан причу мијењас Иваницу

Name

Источно СА

28.03.2018 20:51

Још једино Иванићу могу дати свој глас. Зашто? Па зато што има специфичан приступ проблему који треба ријешити и ријеши га. Зато што има цивилизацијско држање и изражавање. И зато што се никакве афере не вежу за њега. А то колики је Србин мени не значи ништа јер је много важније колико ће његово дјеловање допринијети РС-у. Желим да оствари изузетан успјех на предстојећим изборима.

Name

Краљевић Марко

28.03.2018 20:57

А ста си ти конкретно урадио за србски народ ајде реци? Паламудис без везе Иванићу. СДС је једно , а ти тешко можеш побиједити лактаског кркана. Мали је твој ПДП.

Name

Градјанин из РС

28.03.2018 19:30

Тако је до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ноно

28.03.2018 21:32

Помесце га миле

Name

Живот не може да чека

28.03.2018 19:36

Грађанска опција, али питање је како то функционише у држави која није грађанска. Биће густо и за предсједника Вукота на Влада Ђајића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тана

28.03.2018 19:40

Ево следеце године опет банака за 1 еуро.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ-Тана

28.03.2018 20:46

Боље и за 1 евро да остану радна мјеста него минус на стотине милијона што се десило у задњих 3 године.Размисли када коментаришеш.

Name

саса

28.03.2018 19:54

Е мој Иваницу па ниси ни близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

28.03.2018 20:10

Не допало га...што би реко народ..мислим ово по питању лоповлука..пусти га неко врјеме,па ћеш видјети..Видите ли да је ово све иста багра,само под другим именима..побједе једни и нигдје нико није оне што су изгубили,процесуирао,а у предизборној кампањи главни грјех противника је лоповлук...зашто би...кад се окреће коло среће,па ће за 4 године,опет ови доћи и тако,што би рекао Радашин..

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

28.03.2018 20:20

А ја сам увјерен да це се Иваниц борити за народ као сто је то радио задњих 20 година, тако да волим њега као и свог предсједника, подједнако, смрадови једни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

28.03.2018 20:22

Само напријед, др. Младене..не могу ти ниста ако не покраду изборе. Ту морате порадити на самој организацији и працењу изборног процеса, на све су спремни због власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

28.03.2018 20:35

А засто си тако сигуран,мислис мозда несигуран,ја теби не дајем никакве сансе,све сто имам ставио би да губис изборе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уууу

28.03.2018 21:34

Како це тебе да Додик помете на изборима ниси ни свјестан...ангазујте Саровица, цовјек има веце сансе од тебе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

28.03.2018 22:32

Од свих ових политицара сто лазу и сто се боре за власт, боље би водио земљу и постеније Змај од Сипова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хммммм

29.03.2018 06:39

Ово је плебисцит..Ако побједи Додик побједјује она мисао,будала проговорио,фукара се обогатио,памет зацутио..Ако побједи Иваниц побједјује памет,мирноћа и ово троје горе је на чекању..Изволите господо муслимани а и брацо Срби изјасните се за шта сте,али после нема а јојјјј шта урадисмо...

ОДГОВОРИТЕ