Завршена нова обдукција тијела

У Заводу за судску медицину Републике Српске данас је поновно је обављена обдукција тијела Давида Драгичевића, а обдукциони налаз ће бити достављен породици, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Република Српска 28.03.2018 | 17:47
Завршена нова обдукција тијела
У саопштењу се истиче да су узети додатни узорци за анализу и да је обдукцију извршио специјалиста судске медицине Ивица Милосављевић из Београда.

Пуковник Ивица Милосављевић у Бањалуку је дошао на позив Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, а у сарадњи са Министарством одбране Србије и Војномедицинском академијом из Београда.

Милосављевић је начелник Одјељења за судску медицину Института за патологију и судску медицину Војномедицинске академије у Београду са дугогодишњим искуством и предсједник Врховног суда части Лекарске коморе Србије.

Претходну обдукцију обавио је патолог у Заводу за судску медицину Републике Српске Жељко Каран који је рекао да је смрт наступила утапањем, али да су од настрадалог Драгичевића узети узорци крви и урина у случају да дође до додатних истраживања.

Тијело Давида Драгичевића, чији је нестанак полицији пријављен 18. марта, пронађено је 24. марта на локацији гдје се рјечица Црквена улива у Врбас у непосредној близини тврђаве Кастел у Бањалуци.

За младићем су, уз полицију, трагали његови чланови породице и бројни суграђани

(Срна)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Градиска

28.03.2018 15:52

Цим ти мени фалис титуле патолога, гарант це те иступити са старом причом, утопио се тра ла ла, ал народ не можете преварити. Птице на грани виде да све гадно смрди, нико се нw осјећа безбједан, као да сам у Сомалији

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

28.03.2018 18:02

Сачекајмо да видимо шта пише у новом налазу патолога са ВМА. за ова 2 дана сам у најмање 3 коментара спомињао могућност најмање 3 патолога + 1 из неке од земаља ЕУ како би се до максимума искључила свака могућност сумње нас грађана који ову несрећу породице Драгичевић пратимо са зебњом. Чињеница да је поменути доктор у чину пуковника говори да се ради о стручњаку са дужим искуством. Претпостављам и то да је преко војне службе безбиједности добио довољно информација о осјетљивости и опасности сваке и најмање грешке. Зато сачекајмо да видимо шта ће од свега тога да се достави ожалошћеној породици и цијелој јавности као званичан докуменат. Као човјек који је прошао рат у ратним санитетима и као дугогодишњи здравствени радник са преко 30 година стажа желим да вјерујем да ће данашњом реобдукцијом да се спаси част здравствене струке, мада ће и то бити слаба сатисфакција ожалошћеној породици којој изражавам најдубље и најискреније саучешће.

Name

ЖИКА Ж

29.03.2018 05:10

ЗАШТО СЕ ДОДИК УМЈЕШАО У ОВАЈ СЛУЧАЈ. ШТА СЕ ОН РАЗУМИЈЕ У ОВУ ПРОБЛЕМАТИКУ.

Name

Др Даба

28.03.2018 15:56

И ФБИ је понудио помоц око истраге убиства,ако се доказе да је прва обдукција лосе и непрофесионално урадјена,требао би се бар неко извинити породици и јавности,јер одговорности свакако у РС нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

28.03.2018 17:20

Стварно, како је ФБИ сазнао за овај случај? Читају црне хронике по читавом свијету и онда нуде помоћ!? Чисто сумњам у то. Прије ће бити да их је неко звао. Али зашто тако брзо? Ајд да је истрага зашла у ћорсокак након неколико мјесеци од убиства, али да се тражи помоћ ФБИ након десет дана од убиства а свега неколико дана од проналаска тијела то нису чиста посла. Неко је нешто дебело забрљао.

Name

@Блиц неwс

28.03.2018 15:59

А Министарства у РС увезана ко цријева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крива је

28.03.2018 16:23

Мурија ту су.

Name

007

28.03.2018 16:09

Питам се,да су партије из СзП,раније се ангажовале о разним убиствима,да су многа могла бити решена.Односи се на период до 2005 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

56

28.03.2018 16:40

КАКВО ЈЕ ОВО МУЉАЊЕ ГДЈЕ СУ РЕЗУЛТАТИ? ГДЈЕ СУ ВЈЕСТАЦИ РС? НЕМА СМИРИВАЊА НАРОДЕ А ВМА ЛЕГЛО КРИМИНАЛА ЛОПОВИ ИЗБЈРСТАЈЕ НА СУМЦЕ.

Name

Посматрац

28.03.2018 17:28

Како су данасњи "дусебризници" својевремено цутали, те нису тразили експертизе за Срдјана Кнезевица, Љубису Савица Маузера, Ристу Југовица, Ристу Дјогу, Николу Кољевица...ц ц ц ц...издјикљао накнадни морал ко курје око...

Name

Миле

28.03.2018 18:14

ИЗВЈЕСТАЈ ПУКОВНИЦЕ ВМА ИЗ БЕОГРАДА ОДМАХ НА СТО. ЧАСНА НЕКАДА ВМА, А др.ВАМ ХАПСЕ.ОКУПЉАЊЕ У,, АГАПЕ,,

Name

за Посматрача

29.03.2018 06:42

Па зато штоп су ти прелетјели код вас, односно вас подржавају. Чист примјер је Момчило и Калинић. Овај СзП се очистио од папака и прелетача и никада није био бољи. Побједа загарантована.

Name

Правда

28.03.2018 17:46

Па ко Карану да вјерује?!?! Човјеку су већ судили прије десет година за узимање мита! О земљо,па да бјезим одмах,ако ћемо се на Карана ослањати.Човјек је корумпиран до бола!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyзq

28.03.2018 18:07

Јел и поновој обдукцији децко истукао сам себе, пљацкао јер му треба злата за онај свет (гарант резим верују у неку фараонску веру), а затим сам себе бацио у реку!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

случајни пролазник

28.03.2018 19:24

За струку има много тога спорно. Струка казе да се приликом разјасњавања оваквих догадаја обавезно сачињава детаљан план рада заснован на плурализму (мноштву) верзија. То знаци сто се више верзија постави то је мања могуцност погрешног закључка. Свака од постављених верзија мора имати једну или висе контраверзија ( нпр. убиство или самоубистцо или задесна смрт; пад у воду задесно или самовољно или утицајем другог). Све постављене верзије се провјеравају одређеним радњама и мјерама, што знаци да свака верзија мора бити доказана тј. да несто јесте и да нешто није. При томе је од пресудног значаја правилан избор мјера и радњи којима це провјеравати верзије, њихов међусобни редослијед и вријеме када це се оне предузети. Само овакав приступ гарантује правилан закљуцак. Али за ово је потребно много више времена од 24 сата и наравно људи који знају и постују правила струке и науке. Да се ово постовало, не би се направио циркус од истраге убиства Јелене Маријановиц у Стбији. Поклоњена вјера само једном исказу, просло вријеме за обезбједјивање доказа и сада циркус траје 2 године умјесто права истрага 2 седмице. Нема доказа иако су могли бити релативно лако обезбеђени. Постовани професори криминалистицких наука и искусни оперативци (стари), ЗАШТО ЋУТИТЕ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА СЛУЧАЈНИ ПРОЛАЗНИК

28.03.2018 20:50

Старе професионалне кадрове је ставио у изолацију Додик,Биљана,Ћеранић и други криминалци.Стари кадрови живе као они што су били на Голом Отоку 10 и више година.Свој рад ови аматери заснивају на прислускивању,интернету и лажним извештајима локалних одбора СНСД.

Name

Ре Пролазник

28.03.2018 21:14

Свака ти на мјесту. а профе, ко њих пита, а и они се сами утопили одавно у блато у ком смо сви колективно. и наравно, гледају сто висе пара да награбе на различите начине, и не буцу пуно. виде да не вриједи, а и цувају своја дупета тиме.

Name

Рв

29.03.2018 07:30

САМО ПРАВДА ЗА ДАВИДА А НЕ ЛАЗ

ОДГОВОРИТЕ