Радостан дан у Звезди: Легли милиони од Боаћија!

Играчи и запослени чекају плате! Црвено-бели сада могу финансијски да продишу.

Фудбал 28.03.2018 | 21:45
Радостан дан у Звезди: Легли милиони од Боаћија!
Коначно се и то десило: 29 дана пошто је Ричмонд Боаћи задужио опрему Ђенгсуа и званично постао играч кинског клуба, на рачун Црвене звезде је легао новац који је са Далеког истока уплаћен српском вицешампиону.

Руководство Црвене звезде се надало да ће новац од Боаћија стићи много раније, али због врло оштрих прописа кинеских власти морали су да сачекају. Како било: новац за Боаћија је стигао на време да црвено-бели финансијски продушу.

Црвена звезда је продала Боаћија у овом прелазном року за 5.500.000 евра, али од тога постотак иде Боаћију, као и менаџери који су посредовали у трансферу.

Вест у уплати из Кине са највише радости дочекаће играчи и запослени у клуб. Генерални директор клуба Звездан Терзић је још у Анталији замолио играче за стрпљење, чак је и најавио да би могли да остану без прихода до јуна уколико црвено-бели не приходују озбиљан новац. Ипак, то се није десило. Из клуба су отишли Гелор Канга, па Ричмонд Боаћи. Очекује се да до утакмице у Лучанима играчи и стручни штаб црвено-белих добију заостала примања.

Црвено-бели, пре свега, морају да уплате новац у државну касу. Тачније да измире рату пореза која им стиже на наплату због старог дуга. УЕФА има нулту толеранцију када се поведе реч о пореским дуговањима, а како су црвено-бели под посебним мониторнгом јасно је да до 31. марта морају да регулишу обавезу која у овом тренутку износи између 500.000 и 600.000 евра.

Црвено-бели ће експресно морати да регулишу прву рату обештећења за Ел Фарду Бена (250.000 евра). Посебно, јер је грчки Олимпијакос био тврд преговарач и чак уцењивао Звезду бројним клаузулама. Очекује се да црвено-бели исплате Спартаку 220.000 евра за трансфер Хајдина.

Црвено-бели очекују и део новца који им припада на основу успеха у Лиги Европе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар