Пословни форум менаџера

У времену глобализације и брзог развоја технологије важно је одговорити свим, а првенствено економским изазовима, при чему је најзначајнији капитал едукација појединаца. Ово је истакнуто данас у Бијељини, на четвртом Пословном форуму менаџера, који је окупио око 400 учесника и стручњака из приватног и јавног сектора, предузећа и институција, банака и осигуравајућих кућа у Републици Српској и БиХ, али и региону.

Република Српска 28.03.2018 | 16:34
Пословни форум менаџера
Живимо у динамичном времену у коме су промјене условљене брзим развојем технологије. Тај технолошки развој врши притисак на човјека у свим друштвеним аспектима. Зато је потребно размишљати иновативно, а најважније је улагати у стручан кадар.

“Едукација и даљи развој појединаца најзначајнији је капитал који имамо и у борби са технологијом, која може да буде злоупотребљена, са технологијом коју можемо и треба да користимо да унаприједимо наше пословање”, истакла је током предавања о пословној примјени интернета консултант у области менаџмента Драгана Ђермановић.

Традиционалне бизнисе замјењују они који су базирани на технологији, нису затворени и не раде под притиском. Многе успјешне компаније у Европи и свијету остварују екстра профит, а са што мање радне снаге. Свједоци старијих друштвених система и вриједности за БН телевизију кажу:

“Живимо у профитној економији за разлику оне пређашње, која је била економија радних мјеста и расподјеле, имала угодан осјећај, када су људи мирно живјели, али никада нисмо направили ниједан перфектан производ који би нас легитимисао у свијету”, објашњава дугогодишњи новинар Горан Милић.

Живимо у виртеулној стварности. Промијенио се и начин комуникација, што је довело до промјене концепта радног мјеста.

“И зато данас имамо појаву тзв. дигиталних номада, који спакују свој посао под мишку, у лаптоп и путују по цијелом свијету и раде. То је с једне стране велика опасност за традиционалне бизнисе, а с друге стране велика шанса”, сматра маркетинг стручњак Бранимир Бркљач.

На везе спорта и менаџмента указао је најтрофејнији српски кошаракаш Дејан Томашевић.

“80 одсто спортиста након завршетка каријере постаје социјални случај, пада на терет друштва. И даље је спорт и вреднује се резултат, али је много више маркетинга и менаџерских способности људи који воде тим или националну селекцију”, објашњава Томашевић.

Бијељина није случајно домаћин и генерални покровитељ овог значајног регионалног скупа, који је отворио градоначеник Бијељине Мићо Мићић.

“Циљ је да побољшамо нашу организацију и структуру, заједно  са привредом која је најбитинија за развој нашег буџета и града а за добробит свих грађана”, нагласио је Мићић.

Испред Организационог одбора Пословног форума говорио је Предраг Јовић.

“Наш циљ је да едукујемо наше менаџере и припремимо их за трендове које доносе глобални трендови”, рекао је Јовић.

“Ово је промоција привреде града Бијељине и Републике Српске. Иако имамо различита политичка мишљења привреда нас спаја”, каже адвокат из Бијељине Милош Стевановић.

Да би створили повољан пословни амбијент, важно је ослободити се инерције, те прилагодити новим иновацијама и трендовима, уз међусобно повезивање с циљем размјене значајних искуства – поручено је на четвртом пословном форуму менаџера, одржаном у Бијељини.

 

БН телевизија
 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Карадоз

28.03.2018 14:44

Висе менадзера него фабрика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре карадоз

28.03.2018 15:08

Кави форуми то су сва пљацкароси.

Name

НЕ ЗНАМ

28.03.2018 15:09

Гдје је та фабрика?

Name

Семберија

28.03.2018 22:31

Све мој до мојега! Чуј Милића,никад нисмо направили перфектан производ који би нас легитимисао у свијету?! Он као да није живио у СФРЈ или је мало посенилио.

ОДГОВОРИТЕ