МУП: Инспектори коначно долијали

Припадници Министарства унутрашњих послова УСК јутрос су у Санском Мосту и Кључу ухапсили двојицу инспектора Кантоналне управе за инспекцијске послове УСК, потврђено је из полиције.

Босна и Херцеговина 28.03.2018 | 12:39
МУП: Инспектори коначно долијали
Према незваничним информацијама, у Кључу је ухапшен главни кантонални тржишни инспектор, Шефика Мршић, а у Санском Мосту кантонални ветеринарски инспектор, Харис Спахић.

Они су приведени у просторије Треће полицијске управе Сански Мост и над њима се тренутно проводи криминалистичка истрага.

Према ријечима портпарола МУП-а УСК, Сњежане Галић, хапшење је изведено по захтјеву Тужилаштва УСК, а припадници полиције су у склопу истраге о овом предмету обавили претресе на четири локације у Бихаћу, Санском Мосту и Кључу.

Она је истакла како се двојици инспектора на терет ставља низ кривичних дјела.

Незванично, сазнајемо како су ухапшени због наводног рекетирања приватних лица, изнуда и примања новчаних и других дарова.

Ово није први случај хапшења службеника Кантоналне инспекције УСК, будући да је прије неколико мјесеци, због злоупотребе службеног положаја и примања дара ухапшен инспектор за радне односе, Аменар Муратагић.

Прије њих, у 2015. години због узимања мита, у Цазину ухапшен је и кантонални инспектор Мирсад Дероњић.

(Независне новине)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

кекс

28.03.2018 11:36

У Српској је овакве ствари немогуће извести и завршити нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

28.03.2018 13:25

Овај први, Сефик Мрсиц је један од најпостенијих људи у цитавој крајини, њему ста раде све власти не дај бозе ником јер није цлан ни једне странке, одговорно тврдим јер га знам лицно да је њему ово подваљено. Не сумњам да це то доказати. Цитав Кљуц зна ко је Сефик и та стара угледна Кљуцка фамилија, њему годинама приписују сто је цитав рат провео у Кљуцу . Сви ми Кљуцани знамо добро какав је то постен цовјек и његов отац Салко који је олицење постења и цеститости. Ово је подметање СДА странке јер не уцествује у лоповлуцима па хајд да му подвалимо.

Name

Поштење

28.03.2018 17:02

Слажем се са Вама, Шефик је најпоштенији човјек у Кључу то и Срби а и Муслимани знају!

Name

Дусан

28.03.2018 21:10

Тај човјек вриједи колико читав Кључ, знамо ми Кључан и стари ко је Сефик. Нема коме није ваљао и помагао, из познате куће и угледне породице, човјек високог морала и свијетлог образа. Није заборавио своје бивше комшије и пријатеље Србе никад, ваљао је многим.

Name

ЛОВАЦ

29.03.2018 17:58

Сто тузиластво не ухапси Дзелу из Кљуца?? Тај је рекетирао пилане као директор УСК Сума , доказано на суду, јос наградзен директорском фотељом и платом од 5.000 км. Сефик је цовјек који би радије умро него тудзе узео. Стиди се крајино, гдје је понос цувени и образ крајиски? Срамота какав смо народ постали, пуни зла и мрзње.