Најава: Почиње форсирање тима за Мундијал?

Или смо у дебелом кашњењу? Србија против ослабљене Нигерије у Лондону (21. 00, РТС 1).

Фудбал 27.03.2018 | 17:30
Најава: Почиње форсирање тима за Мундијал?
После пораза од Марока (1:2), Србија има императив доброг резултата у судару с Нигеријом (21.00, РТС 1). Нови неуспех упалио би аларм и означио да Орлови нису ухватили тријумфални правац мање од три месеца до почетка Мундијала у Русији.

Да ће им у Лондону бити лако – неће. Наша репрезентација има само два пораза у претходних десет мечева, али ће Нигерија бити много више од озбиљног теста. Екипа с афричког континента је снагу показала и у недавном окршају с Пољском. На стадиону у Вроцлаву славила је минималним резултатом, поготкомВиктора Мозеса из једанаестерца. Првотимац Челсија ће на стадиону Барнета у Лондону бити капитен своје селекције, пошто је Џон Оби Микел морао да се врати у Кину (обавезе у Тјенђин Теди) и тако постао један од тројице на које селектор Гернот Рор не може да рачуна, повређени су још Келечи Ихеначо и Оњенкаро Етебо.

Промена ће бити и у нашој екипи. Очекује се да селектор Младен Крстајић ротира тим и шансу пружу играчима који су имали мању минутажу у судару са Мароком. То значи да бисмо од првог минута на терену могли да видимо Владимира Стојковића, Бранислава Ивановића, Мијата Гаћиновића, Александра Пријовића...

“Верујем да Крстајић тачно зна шта ради и да нема никакве фрке у репрезентацији. Нисмо одиграли иделано против Марока, али не могу да кажем да сам забинут, ипак су ово пријатељске утакмице. То је последња шанса да селектор провери неке резервне варијанте, тестира разне опције и да се увери шта не штима у тиму, шта би требало поправити. Очекујем да од вечерас Крстајић почне да форсира онај тим који ће играти на Светском првенству. Наравно, сигурно недостаје повређени Сергеј Милинковић Савић”, подсећа некадашњи репрезентативни голоман Ивица Краљ, у изјави за Информер.

Сусрет у Лондону требало би да наговести с каквим идејама идемо у Русију.

“Очигледно је да немамо јасан план, концепт, модел и филозифију игре. Тај проблем се не решава преко ноћи, требало га је решити много раније. Давно смо морали да одлучимо шта је то што желимо да играмо. И да се онда - с времена на време - прилагодимо добрим и лошим стварима противника. На тај начин бисмо отишли завршени на Светско првенство. А то је процесс. Бојим се да смо у дебелом кашњењу и да неће бити времена да ствари прораде како би требало. Једино што ме мало храбри јесте квалитет наших репрезентативаца, могу ствари брзо да похватају како би почели да личе на екипу. А не да се неко ко се зове Мароко поиграва с нама”, сматра у колумни за Блиц искусни стручњак Милорад Косановић.

Нигерија је врло ауторатитавино прошла кроз афричке квалификације. Немачки стручњак Рор спаковао је врло дисциплинован тим. Томе у прилог податак да је само једном поражен у претходних 13 мечева, а да је пре Пољске (1:0) тукао и Аргентину (4:2).

“На предстојећој утакмици није нам најбитнији резултат. Желимо да видимо шта можемо, да учимо и уверимо се колико фудбалери могу да нам пруже. Момцима је потребан такмичарски дух и мислим да ће га на овом сусрету добити”, рекао је Рор.

СРБИЈА - НИГЕРИЈА, 21.00 (РТС 1)

Лондон
Стадион: Хајв
Капацитет: 5.176 места

СРБИЈА: Стојковић - Баста, Ивановић, Настасић, Коларов - Миливојевић, Матић - Живковић, Тадић, Гаћиновић - Пријовић. Селектор: Младен Крстајић.

НИГЕРИЈА: Узуо - Мозес, Еконг, Балогун, Идову - Онази, Ендиди, Ебуеи - Ивоби, Муса, Игало. Селектор: Гернот Рор.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар