Зола: Италија нема таленте, изостанак са СП-а је реалност!

Легендарни италијански фудбалер Ђанфранко Зола забринут је за будућност "Азура" јер сматра да Италија нема довољно младих и талентованих играча.

Фудбал 30.03.2018 | 12:00
Зола: Италија нема таленте, изостанак са СП-а је реалност!
Бивши нападач Челсија зато истиче да је реалност то што је Италија, поразом у баражу од Шведске, остала без пласмана на Мундијал после шест деценија.

"Не бих волео да губимо време са оним што је било, морамо да радимо и гледамо напред. Време је за нову градњу, да се поставе темељи и вратимо наш фудбал на висок ниво. Све остало нема смисла", рекао је Зола за Газету дело Спорт.

Зола је изнео и мишљење да Италија тренутно нема фудбалера велике вредности, као што је раније био случај.

"Зашто више не правимо шампионе? Само су Инсиње и Верди у репрезентацији од млађих. Зашто? Одговор је јасан, зато што нема талената. Основа свега су омладинске и аматерске селекције, а ту сада не постоји концепт напредовања. Омладинске екипе су пуне странаца јер је важан само резултат", рекао је Зола и поручио да је по томе чак и Енглеска, где се врти велики новац, испред Италије.

Зола је као прави пример развоја и рада у фудбалу навео је Немачку, којој се исплатило све освајањем титуле првака света на Мундијалу у Бразилу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар