Ердоган поручио: Огромна грешка

Турски предсједник Тајип Ердоган рекао је да ће изостављање Турске из процеса проширења ЕУ представљати велику грешку.

Свијет 27.03.2018 | 07:25
Ердоган поручио: Огромна грешка
На састанку између представника ЕУ и Турске у Варни у Бугарској Ердоган је рекао да се нада да су тешка времена са ЕУ у прошлости.

Предсједник Европског савјета Доналд Туск рекао је да је ЕУ забринута због Ердоановог поштовања владавине права и његових поступака у Сирији и на источном Средоземљу, али да ће наставити да подржава сиријске избјеглице.

"Наш састанак данас је показао да иако наши односи пролазе кроз тешке фазе, тамо гдје сарађујемо ми сарађујемо добро", рекао је Туск новинарима након састанка ЕУ-Турска у Варни.

Он је рекао да ЕУ потврђује своју спремност да настави са дијалогом и сарадњом са Турском с циљем превазилажења актуелних тешкоћа и даљег кориштења узајамног партнерства.

Туск је, међутим, нагласио да лидери ЕУ данас нису добили конкретне одговоре од Ердогана на дугу листу забринутости, укључујући операцију Турске у Сирији и затварање новинара.

"Данас нисмо постигли ниједан вид компромиса", рекао је Туск новинарима, изражавајући наду да је то могуће у будућности.

Он је рекао да само напредак по тим питањима може да резултира унапређењем односа ЕУ и Турске, укључујући процес придружења.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар