Нећу да идем из Торина, ако ћу да сједим на клупи!

"Трансфер долази у обзир само ако ћу да играм", каже Андреа Белоти.

Фудбал 03.04.2018 | 13:00
Нећу да идем из Торина, ако ћу да сједим на клупи!
Као далека прошлост са ове дистанце изгледа поглед на прошло лето, када је Андреа Белоти био један од најтраженијих голгетера Европе! Челси и Арсенал су били најближи потпису, говорило се о интересовању Манчестер јунајтеда, Пари Сен Жермена, чак је и Бајерн имао своје скауте на утакмицама Торина... 

Ове сезоне о Белотију се не говори толико, а популарни Петао готово да није ни сенка центарфора какав је био пре само годину дана. Свега шест погодака, проблеми са повредама и очигледа стагнација у игри утицали су да Белоти брзо падне у заборав, мада и сам признаје да га људи често саветују да промени средину. 

"Истина је. Често ми се јављају људи и саветују ме да одем из Торина, да одем у неки већи клуб и освајам трофеје. Али, ја не размишљам тако. Гледам шта је најбоље за мене и моју каријеру. Не занима ме трансфер у велики клуб ако то значи да нећу играти. Трансфер долази у обзир само ако ћу да играм и будем у стартних једанаест", каже Белоти.

Не треба заборавити да је Белоти у децембру 2016. године потписао нови уговор са Торином где је убачена и откупна клаузула од 100.000.000 евра. Мада његове игре нису у рангу ове суме, односно ту цену не покрива довољан број голова, Белоти верује да није ствар само погађање мете...

"Верујем да суштина игре једног центарфора није само да постиже голове, већ да помаже екипи у осталим сегментима. Јер, побеђују и губе свих 11 играча на терену. Заједно се браните и заједно нападате. Тако ја волим да играм, тако показујем да ми је заиста стало".

Мада је често мета критичара, Белоти уверава да се осећа никад боље.

"После две повреде које сам имао, осећам се фантастично. Физички и психички. Срећом, предстоји нам много утакмица и могу да се вратим у стару форму".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар