Рудари “Креке“ ступили у штрајк

Рудари Рудника мрког угља “Крека” Тузла ступили су јутрос у штрајк, захтијевајући исплату плата и доприноса, те утврђивање одговорности управе Рудника.

Босна и Херцеговина 26.03.2018 | 10:21
Рудари “Креке“ ступили у штрајк
Штрајк, у којем ће рудари обављати само неопходне послове, почео је на површинским коповима”Шикуље” и “Дубраве”, те Руднику лигнита “Мрамор”.

У Синдикату Рудника тврде да су се одлучили на штрајк зато што се не поштује колектвини уговор, као и одлука о исплати плата и осталих накнада за фебруар. Према наводима Синдиката, ово је једини рудник из састава “Електропривреде БиХ” чији радници нису примили фебруарску плату, чиме је прекршен колективни уговор, јављају федерални медији.

Предсједник Синдиката Рудника “Крека” Зухдија Токић рекао је да је Синдикат учинио све да до штрајка не дође, али да су се одлучили на штрајк због чињенице да је свим рудницима у саставу “Електропривреде БиХ” исплаћена плата осим радницим “Креке”.

Осим исплате плата, рудари “Креке” траже да федерална Влада и Министарство енергије, рударства и индустрије Федерације БиХ у одређеном року изврше анализу одговорности управе Рудника због актуелног стања у овој фирми.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

075

26.03.2018 08:22

У фебруару 2014. нису хтјели демонстрирати са осталим против власти, рекли добро нам је и нека их сада власт гази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво Од Добоја

26.03.2018 09:18

Цудно? Зар у федерацији И'ма проблем? РС је пропала а сада видео ово. Ма лазy мајке ми!

ОДГОВОРИТЕ