Енглези мијењају фудбал новим правилом "10 минута"!

Енглези у Премијер лиги размишљају о увођењу правила којим би за играче била уведена санкција од десет минута ван терена, слично као у рукомету.

Фудбал 28.03.2018 | 14:45
Енглези мијењају фудбал новим правилом "10 минута"!
Ако заживи правило које у својој лиги намеравају да примене Енглези, фудбал би у будућности могао да изгледа много другачије.

Шеф судијске организације на Острву Мајк Рајли сматра да би то правило утицало на све клубове у Премијер лиги, а ФА би надгледала његову примену.

Правило има за циљ да спречи налете играча на судије које ће негодовање моћи да 'награде' десетоминутним хлађењем играча на клупи, да не би доделили црвени картон. 

Правило је за сада тестирано у млађим категоријама у Енглеској, планира се имплементација у нижим лигама пре него што почне да се користи на најјачој сцени. 

"Према подацима које имамо, играчи се са судијама свађају 38 одсто мање него раније. Мислимо да је ово правило корисна ствар јер нико не жели ван игре на десет минута да би оставио своју екипу на цедилу. Они ће морати више да пазе, а судије ће бити боље заштићене", рекао је Рајли за енглеске медије. 

Фудбал је у овој деценији нешто отворенији за новине него што је био раније. Тако је дошло до примене гол технологија, уведен је пети судија уз гол аут линију, а одскора се експериментише и са системом ВАР.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар