Зукановић: Нови систем „змајева“...

Послије скоро тринаест сати путовања фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине су рано јутрос стигли у француски Авр гдје ће у уторак одиграти пријатељску утакмицу против селекције Сенегала.

Фудбал 25.03.2018 | 16:45
Зукановић: Нови систем „змајева“...
Јутрос није било никаквих обавеза како би се играчи одморили и били спремни за поподневни тренинг који је заказан у 17.30 на стадиону "Стад е ла Каве".

Дуел против Бугарске био је 23. за Ервина Зукановића у репрезентативном дресу, а о томе како је путовање утицало на њега и екипу казао је:

"Сигурно да смо уморни, било је то дуго путовање, али могли смо данас дуже спавати, а до уторка има довољно времена да се одморимо и будемо спремни за утакмицу. Овдје је и вријеме неупоредиво љепше тако да ће све бити лакше."

Осврнувши се на меч против Бугарске, Зукановић је казао како су временски услови онемогућили квалитетан тренинг, што је "било тешко и за селектора Роберта Просинечког и за нас јер смо се сада први пут окупили у овом саставу".

"Ова репрезентација сада игра у новом систему, селектор нешто друго тражи од нас тако да прва утакмица није баш била онаква како смо очекивали. То је и нормално јер дуго нисмо били заједно, треба нам мало времена и уигравања за шта нам и служе пријатељске утакмице", изјавио је Зукановић, а пренио је Фудбалски савез БиХ.

Зукановић сматра да ће утакмица против Сенегала бити и тежа од оне против Бугарске.

"Ради се о екипи која се пласирала на Свјетско првенство и која, као и ми, жели да се уиграва. Идеално је вријеме за тренирање, што ће свакако утицати и на то како ћемо играти и ми и они. Ја сам фокусиран на оно што ће селектор тражити од нас и само могу рећи да нам је свака утакмица одлична прилика да се уиграмо и покажемо да радимо оно што селектор захтјева. Понављам још једном да је сусрет са Сенегалом добра провјера и ми морамо из утакмице у утакмицу само да напредујемо и показујемо бољи квалитет", поручио је бх. репрезентативац.

Зукановић тврди да се није тешко навићи на новог селектора Роберта Просинечког и његов начин рада.

"Логично је да нови селектор има другачију визију и начин рада, међутим најбитније је да се ради озбиљно и професионално. Мало нам треба времена да се навикнемо на нови систем игре, али то неће бити тешко јер сви желимо да остваримо циљ, да одемо још на неко велико такмичење. Пуно нам значе ове пријатељске утакмице јер није исто у клубу гдје свакодневно вјежбаш различите ствари и у репрезентацији гдје се скупљамо неколико пута годишње. Зато ће нам све ове провјере добро доћи", казао је Зукановић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар