Пријатељска: Штета што вас неће бити на Мундијалу!

Овакви голови ће недостајати у Русији! Чиле пред 25. 000 својих навијача савладао Шведску у Стокхолму!

Фудбал 24.03.2018 | 21:15
Пријатељска: Штета што вас неће бити на Мундијалу!
Права је штета што не иду на Мундијал. Што због несумњивог умећа, што због подршке са трибина. А у Стокхолму беше сублимација фудбала и навијања. Права лекција Чилеанаца који су се у Шведској осећали као на домаћем терену и савладали селекцију Три круне у њеној кући - 2:1.

Пресудио је Маркос Боладос, 20-годишњи нападач Универзидад Католике, у дебију за државни тим у 90. минуту натрчао је на одбитак, сместио лопту у мрежу и крунисао бољу партију Јужноамериканаца. Руку на срце, имали су изразитије шансе и заслужили да обрадују око 25.000 својих присталица. Права је мистерија откуд их је толико дошло на „Арену пријатељства“.

Све пре тога, што се голова тиче, стало је у 67 секунди. Толико је требало и једнима и другим да покажу шта знају, да напуне очи пробирљиве публике. Први ју је задовољио Артуро Видал, везиста Бајерна је, после корнера Алексиса Санчеза и обијене лопте, са ивице казненог простора пуцао је као из топа, погодио рашље и у 22. минуту показао колико ће свету недостајати његове мајсторије на предстојећем Првенству света.

Чим је лопта кренула са центра домаћин је узвратио. И то акцијом која заслужује дубок наклон. ЕмилФорсберг је одиграо дупли пас са Олом Тоивоненом, затим упослио Виктора Клаесона, овај одложио за нападача Тулуза који није промашио. Испоставило се, недовољно за реми селекције која ће, за разлику од Ла Рохе, играти на највећој планетзерној смотри.

Швеђани наредни сусрет играју у уторак против Румуније у Крајови, док ће ривал Чилеанцима истог дана бити Данска у Алборгу.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар