Фрум у опасности да га Тур д'Франс "блокира"!

Кристофер Фрум, четвороструки шампион Тур д'Франса, могао би да не наступи на највећој бициклистичкој трци на свету, преноси "Цyцлинг неwс".

Остали спортови 10.04.2018 | 14:30
Фрум у опасности да га Тур д'Франс "блокира"!
Против Фрума се води допинг процес, међутим по правило УЦИ све док се случај не разреши Фруму је дозвољено да се такмичи.

Како људи из Међунардоне бициклистиче федерације одуговлаче, постоји могућност организатори Тур д'Франса не допусте Фруму да учествује, ако случај и даље не буде био решен.

Фрум је ове сезоне већ учествовао на трци Вуелта Андалусија дел Сол, као и на Тирену-Адријатику, међутим на обе је возио доста испод просека. 

Подсећамо, Фрум је пао на допинг тесту током трећег гранд тура у сезони – Ла Вуелте. Један од најдоминатнијих возача у претходних неколико година имао је двоструко више Салбутамола него што је дозвољено. 

Салбутемол помаже приликом лечења астме и дозвољена количина у спорту је 1000 нг/мл (нанограм по милилитру). 

Фрум се тада бранио, рекавши да му је доктор препоручио да узме већу дозу салбутемола, пошто му се погоршала ситуација са астмом, 

"Моја астма се погоршала током Вуелте и пратио сам савете лекара који му је рекао да повећам дозу Салбутамола. Али наравно, гледао сам да не узимам већу дозу него што је дозвољено", рекао је Фрум. 

Тур д'Франс креће 7. јула и траје до 29. истог месеца. Прошлогодишњи победник управо је Кристофер Фрум.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар