Тестови: Корејцима шамар од Ираца, Борјан добио Н. Зеланд!

Капитену Борјану нетакнута мрежа у репрезентацији: Јаковићева асистенција преко целог терена обрадовала Канаду! Селекција Џона Хердмана славила минималним резултатом, чувар мреже црвено-белих сигуран на голу, а некадашњи штопер Београђана асистент код поготка који је решио питање победника. Корејци добили „шамар“ у Белфасту: Овако неће моћи на Мундијалу! Бледо издјање учесника заврше смотре светског фудбала.  

Фудбал 24.03.2018 | 19:30
Тестови: Корејцима шамар од Ираца, Борјан добио Н. Зеланд!
Последње упозорење Јужној Кореји, која је прекинула фантастичну серију резултата и доживела први пораз још од октобра 2017. године. Од учесника предстојећег Мундијала у Русији данас је у Белфасту била боља селекција Северне Ирске, која је до славља стигла након прекорета – 2:1 (1:1).

Кореја је одлично отворила утакмицу и повела након мајсторске асистенције Парка, односно рутинске егзекуције Квона. Али, домаћин није одустајао, искористио је прву непажњу Корејаца и након лукавог корнера дошао до изједначења аутоголом Кима. Претходно је из уигране акције сам на десном боку остао Џејми Ворд, уследио је пас у средину и неспретна реакција нападача Чонбук.

То изједначење омогућило је селекцији Мајка О'Нила да уведе меч у свој ритам, стане на лопту и сачека прилику за потпуни преокрет. За њу се изборио Пол Смит, који је одлично реаговао након спуштене Конора Вашингтона и прецизним ударцем матирао госте.

Кореја ће прилику за поправни имати за три дана у Пољској, док ће Ирци на мегдан Панами.

Капитену Борјану нетакнута мрежа у репрезентацији: Јаковићева асистенција преко целог терена обрадовала Канаду! Селекција Џона Хердмана славила минималним резултатом, чувар мреже црвено-белих сигуран на голу, а некадашњи штопер Београђана асистент код поготка који је решио питање победника.

Репрезентација Канаде савладала је Нови Зеланд у пријатељској утакмици одиграној у Шпанији, а играч одлуке био је нападач Торонда Тозејнт Рикетс - 1:0 (0:0).

Селекцији Џона Хердмана ово је био први меч у 2018. години, па је Канађанима било изузетно важно да је завше у слављеничкој атмосфери. Велике заслуге дали су играчи ових простора. Голман Црвене звезде Милан Борјан је са капитенском траком предводио свој тим победе, био је доста сигуран током читаве утакмице, иако није имао превише посла, а мрежа му је поново остала нетакнута, као много пута ове сезоне.

Ипак, потез утакмице направио је некадашњи штопер Црвене звезде Дејан Јаковић. Он је у одлучујућем 54. минуту лоптом преко готово читавог терена пронашао Рикетса, који је искористио лоше постављање одбране Новог Зеланда и закуцао лопту под пречку гола на којем је стајао Макс Крокомб.

Од селекције Фрица Шмита очекивало се далеко више, поготово након примљеног гола, али Новозеланђани практично нису ни успели да припрете противничком голу, изузем ситуације у надокнади времена када је Борјан нешто лошије проценио лет лопте, али су је његови саиграчи испуцали далеко од свог гола.

МЕЂУНАРОДНЕ ПРИЈАТЕЉСКЕ

Јерменија - Естонија 0:0

Северна Ирска - Јужна Кореја 2:1 (1:1)
/Ким 20аг, Смит 86 - Квон 7/

Канада - Нови Зеланг 1:0 (0:0)
/Рикетс 54/

Грузија - Литванија 4:0 (4:0)
/Папунашвили 15, Квилитаја 23, Казаишвили 31пен, Чакветадзе 40/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар