Партизан једва побиједио Радник у Бијељини!

Ивановић обрадовао "Гробаре" у Бијељини! Фудбалери Радника поражени су од београдског Партизана 0:1 (0:0) у пријатељској утакмици која је одиграна на Градском стадиону.  Ивановић за Ђукића и аплауз 3. 500 људи у Биљељини! Косовић први пут на терену после седам месеци! Партизан у сјајној атмосфери савладао домаћи Радник (1:0).

Фудбал 24.03.2018 | 18:45
Партизан једва побиједио Радник у Бијељини!
Репрезентативну паузу фудбалери Радника искористили су да угосте београдски Партизан, који је у Бијељину стигао први пут након 15 година и времена када је на клупи "црно-бијелих" сједио Лотар Матеус.

Тим Младена Жижовића, који у 2018. години пружа сјајне партије у Премијер лиги БиХ, био је достојан ривал већим дијелом меча, али су Београђани на крају ипак славили минималним резултатом.

РАДНИК - ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)

Након првог полувремена, у којем су мреже мировале, гол одлуке, којим је обрадовао бројне навијаче Партизана у Семберији, постигао је Ђорђе Ивановић у 57. минуту.

Бијељински премијерлигаш и великан из Београда имају изузетно квалитетну сарадњу, понајвише захваљујући предсједнику Радника Младену Крстајићу, актуелном селектору Србије и некадашњем играчу "црно-бијелих".

Крстајић, због обавеза у табору "орлова", није могао да присуствује данашњем мечу, док су и фудбалери из Београда наступили у "окрњеном" саставу, с обзиром да тренер Мирослав Ђукић није могао да рачуна на репрезентативце.

Радник је прије тачно годину дана, 25. марта, гостовао у Хумској, када је Партизан славио 2:0, а Београђани су сада узвратили посјету и остварили нови тријумф.

Изванредан угођај са све поклонике црно-беле боје с оне стране Дрине. Партизаново гостовање у Бијељини, прво после 15 година (још откако је Лотар Матеус био тренер) привукло је око 3.500 гледалаца на Градски стадион, на коме се пубилици у најлепшем светлу представио Ђорђе Ивановић. Званично најкориснији играч Суперлиге Србије за први део сезоне одлучио је пријатељски дуел ривала у коме се шестопласирани тим Премијер лиге Босне и Херцеговине није обрукао - 0:1.

Ивановић је у 57. минуту савладао голмана Младена Лучића, заслужио аплаузе и наговестио да би у наставку сезоне могао да буде један од адута Мирослава Ђукића у борби за шампионску титулу и Куп Србије. Био је то други погодак некадашњег првотимца Спартака откако је стигао у Хумску у послу вредном 400.000 евра, први је постигао током припрема на Кипру, а на првенац у званичним сусретима још чека.

Можда још важније од Ивановићевог поготка је сазнање да је стручни штаб црно-белих коначно дочекао Небојшу Косовића. Репрезентативац Црне Горе, кога је селектор Љубиша Тумбаковићослободио обавеза у држаном тиму, одиграо је данас прву утакмицу после седмомесечне паузе услед тешке повреде предњих укрштених лигамената и касније операције колена у Риму.

У одусуству репрезентативаца и повређених играча, вреди напоменути да су за Партизан, између осталог, играли полазник „класе 1998“ Стефан Илић, зимски новајлија у Телеоптику Марко Симовић, као и голман филијале Александар Поповић.

Радник, пак, може да се похвали да је пружио одличан отпор освајачу српске дупле круне, а данашња партија требало би да послужи тренеру Малдену Жижовићу као сјајна увертира за наставак борби у плеј-офу Премијер лиге БиХ.

„Бијељина је град спорта, заслужили смо да нам у госте дође велики Партизан. То је част и за наш Радник, навијаче оба клуба, као и за све грађане Бијељине који воле фудбал. У Бијељину је допутовало руководство, скоро цео први тим, изузев играча који имају обавезе према репрезентацији, као и стручни штаб, што говори да и Партизан зна да цени град у који је дошао“, предочио је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине, током пријева организованог у градској кући, неколико сати пре пријатељског меча.

На добродошлици је, бираним речима, домаћину узвратио проф. др Владимир Вулетић, потпредседник црно-белих.

„У Партизану је стасао велики број квалитетних играча пореклом из Семберије,верујем да ће ова посета бити нови замах за сарадњу не само Партизана и Радника, него и Семберије са Београдом и омладинском школом нашег клуба. Право нам је задовољство што смо овде, а све је у доброј мери резултат одличног рада овдашњег Удружења навијача. Ти људи су организовали недавно и изузетно посећено Црно-бело вече и надам се да ће овај нови замах Партизана бити на корист и Србији и Републици Српској“, истакао је Вулетић, после чега су размењени поклони, а затим су представници Партизана отишли на стадион и на већ описан начин славили 1:0.

Празник у Семберији!

РАДНИК - ПАРТИЗАН 0:1 (0:0)
/Ивановић 57/

Бијељина
Градски стадион - гледалаца око 3 500
Судија: Рајко Ђорић (Бијељина)

РАДНИК: Лучић, Васић, Зец, Радовић, Франић, Ђурић, Бешировић, Мартиновић, Глишић, Брадоњић, Срећковић. Играли су још: Ружић, Хаџић, Хоџурда, Стојановић, Окић, Марејић, Сушић, Китановић, Ђурић. Тренер: Младен Жижовић.

ПАРТИЗАН: Јовичић, Цуцин, Марковић, Н. Г. Милетић, Урошевић, Јевтовић, Косовић, Сума, Ђерлек, Ивановић, Ђилас. Играли су још: Поповић, Н. Р. Милетић, Антонов, Саша Илић, Стефан Илић, Здјелар, Симовић. Тренер: Мирослав Ђукић.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П.С.

24.03.2018 19:54

СРАМ ВАС БИЛО УПРАВО !!!

ОДГОВОРИТЕ