Мајами: Канађанин након Троицког избацио и Џумхура!

Најбољи бх. тенисер у другом колу Мастерса у Мајамију поражен од 18-годишњег Канађанина Дениса Шаповалова, који је на старту турнира на Флориди елиминисао Виктора Троицког.

Тенис 24.03.2018 | 18:30
Мајами: Канађанин након Троицког избацио и Џумхура!
Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур на старту Мастерса у Мајамију био је слободан, а у другом колу експресно је елиминисан од Канађанина Дениса Шаповалова, који је у првом колу био бољи од Виктора Троицког.

Свега сат и 14 минута било је потребно канадском тенисеру, иначе 46. играчу на АТП листи, да се пласира у треће коло Мајамија, гдје ће му ривал бити бољи из дуела домаћег тенисера Сема Кверија и Радуа Албота из Молдавије.

ШАПОВАЛОВ - ЏУМХУР 6:1, 7:5

Шаповалов је далеко боље од Џумхура отворио је меч, прва три гема ријешио је у своју корист (у другом направио брејк), да би тек у четвртом гему, на свој сервис, тенисер из БиХ стигао до првог освојеног гема.

Ипак, Шаповалов је наставио да доминира, уз нови брејк освојио три узастопна гема и убједљиво са 6:1 славио у првом сету.

Џумхур је и у другом сету изгубио свој сервис, и то у трећем гему. Након што је 25-годишњи Сарајлија повео 1:0, Канађанин је преокренуо на 2:1, али је Џумхур узвратио истом мјером и ривалу одузео сервис за 2:2.

Али, славље бх. тенисера није дуго потрајало. Шаповалов је већ у наредном гему поново стигао до предности 3:2, након новог брејка, а онда овјерио свој сервис за 4:2. Ипак, са три везана гема, Џумхур је у потпуности успио да се врати у игру, те поведе 5:4.

Послије тога услиједио је нови пад у игри најбољег бх. тенисера, па је Канађанин са три узастопна гема стигао до коначног славља 7:5.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар