Звезда у Црној Гори: "У финале, што прије!"

"Ако хоћемо предах - онда морамо да победимо", порука је тренера Звезде уочи одласка у Бар. Бјелица ће бити у тиму.

Кошарка 24.03.2018 | 19:45
Звезда у Црној Гори: "У финале, што прије!"
Мини циклус од пет утакмица у 11 дана, кошаркаши Црвене звезде мтс завршиће у недељу у "Тополици" у Бару, где се надају да ће окончати и полуфиналну серију АБА лиге против Морнара.

Екипа Душана Алимпијевића креће за Црну Гору у суботу поподне, одмах после тренинга у "Пиониру", где се новинарима пре пута обратио тренер црвено-белих и на конференцији најавио реванш против Барана.

Звезда је у првој утакмици серије победила убедљиво (резултатом 91:63), а пласман у финале обезбедиће тим који оствари две победе. Прву "меч лопту" црвено-бели имаће у недељу у 20 часова, у мечу који ће директно преносити ТВ Арена спорт.

"Не очекујем нимално сличну утакмицу првој. Сигуран сам да ће показати другачије лице, као што су много пута показали и у Бару, где су побеђивали многе екипе које су, условно речено, били фаворити на папиру. Другачије се осећају, другачије играју, другачије се понашају када играју код куће. Створи се леп амбијент, нарочито леп и за нас, јер у прошлој утакмици у Бару имали смо добар део и своје публике и осећали смо се комотно у том смислу", рекао је Алимпијевић, уз позив навијачима да још једном подрже његов тим на приморју.

У осврту на енергетско стање екипе, тренер Звезде рекао је да су "неке ствари на том пољу урађене паметно" и да су сви у свлачионици свесни колико би било важно да у најважнијој утакмици мини-циклуса заврше полуфиналну серију.

"Полуфинале је и ту нема простора за причу о умору, а поготово нема места ако желимо да дођемо до дана свежине и одмора Требало би да 'заратимо', да бисмо завршили посао у две утакмице. Ако је умор - онда мора да се заврши тај посао што пре и трудићемо се да то и покушамо да урадимо у недељу у Бару", рекао је он.

Упитан да ли ће Милко Бјелица бити спреман за недељу, након што је због повреде пропустио меч против Фенербахчеа у четвртак, Алимпијевић је одговорио потврдно.

"Бјелица је у саставу за утакмицу и биће у 12 играча. Остало је све исто, хвала Богу сви су добро, осим Дангубића за кога је већ позната ситуација и тако ће остати до краја", додао је шеф струке браниоца титуле.

Наступ у првој утакмици створио је слику да би било велико изненађење да Звезда не избори пласман "двокораком".

"Никога није лако победити четири пута у једној сезони, нарочито не екипу која игра добро ове године, која игра лепу кошарку, са лепим акцијама, са доста самопоуздања у шуту за три поена и не мислим да ће уопште бити лако", двапут је поновио Алимпијевић.

Тренер црвено-белих говорио је и о појединим аспектима игре Морнара.

"Без неког кривудања од истине, доста тога зависиће од нашег старта и енергије, као и у првој утакмици. Када на добар начин одузмемо екипи шут за три поена, својом агресивношћу у одбрани, онда они имају проблем, јер је шут за три поена најјаче оружје Морнара. Имају много самопоуздања, много играча који могу да погоде за три поена и тада дефинитивно утакмица одлази у други ток по њих. На то се фокусирамо и овај пут, а мислим да они свакако имају жељу да не буду баш четири пута поражени од исте екипе у једној сезони".

Барани су у првој утакмици почели утакмицу са више од 10 узастопно промашених тројки, а потом су ухватили ритам после полувремена, када је Џејмс Фелдин серијом поена одбио тај налет.

"Та трећа четвртина против Морнара нам је показала колико је то неугодна екипа, баш када се ради о том сегменту - шуту за три поена. И уопште - нападачки. Чим мало изађете из контакта, чим их мало пустите, они дођу до своје играче, размашу се у позитивном смислу и то је после тешко исконтролисати. Зато је важан тај старт", нагласио је Алимпијевић.

Реванш другог полуфинала, Цедевита - Будућност, такође је заказан за недељу и почеће два сата раније, у 18 часова, такође уз пренос на ТВ Арена спорт. У том дуелу Подгоричани имају предност 1:0.

Звезда је у оба досадашња гостовања Морнару победила. Прошле сезоне 71:59, а ове 82:74.

Судије утакмице у Бару биће Сретен Радовић (Хрватска), Матеј Болтаузер (Словенија), Марко Јурас (Србија).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар