Анин син се неће звати Лука

Немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер није хтео да потврди информације светских медија да се његова и беба Ане Ивановић зове Лука.

Забава 24.03.2018 | 11:21
Анин син се неће звати Лука
Немачки фудбалер Бастијан Швајнштајгер није хтео да потврди информације светских медија да се његова и беба Ане Ивановић зове Лука! Играч Чикаго Фајера је за америчке медије рекао да је тајна то како су он и бивша српска тенисерка назвали сина.

Басти и Ана постали су родитељи дечака у недељу, па иако су објавили неке његове фотографије, још не желе да кажу како су га назвали. Разлог због ког крију име бебе Швајнштајгер није открио.

Немачки ас био је веома збуњен док је одговарао на питања о новој животној улози.
- Кратко сам отац. Све је у реду, веома сам срећан. Радујем се томе. На питање о имену не могу да одговорим, то је тренутно тајна - поручио је Швајнштајгер.
Некадашњи капитен немачке репрезентације истакао је да још није свестан обавеза које га очекују.

- Не знам да ли ће ми се живот много променити. Мислим да је имати породицу највећи дар који можете да добијете у животу - поновио је уз осмех Швајни.

Постоји пар могућности зашто Швајнштајгерови крију бебино име. Према српском сујеверју, које потиче од Старих Словена, име се крије од јавности јер се веровало да ће, уколико га знају, опаке силе и зли људи моћи да науде беби. Такође, именовање детета има везе са крштењем.

Некада су Срби одмах по рођењу детета одлазили у цркву по водицу коју би свештеник освештао и очитао молитву за здравље. Онда би дете "на водици" добијало име које би носило до крштења и тако би било заштићено од злих сила. Код Немаца постоји слично сујеверје код именовања деце. У Немачкој се и дан-данас, посебно у Баварској, одакле је Швајни родом, дешава да се беба крсти већ у капели породилишта, пре него што стигне кући. Крштење је важно Немцима јер сматрају да се беба тако штити од запоседања злих духова.

Некада су име бебе откривали кумови тек на крштењу, и то само прво и средње, не и презиме. Морали су да га кажу јасно и гласно, јер уколико би га свештеник погрешно разумео и изговорио, беба би се звала тим именом, а не оним које су му наденули кумови.

Обоје сујеверни
 
С обзиром на то да је Ивановићева признала својевремено да је веома сујеверна, посебно на терену, а томе је очигледно склон и Швајни, мало је јасније зашто не желе да открију како им се зове беба.

- Тачно је да сам веома сујеверна. Избегавам да у паузама између поена газим линије на терену, и када пронађем новчић, увек га сачувам за срећу - рекла је једном Ана.

Новости
фото:интернет

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ок

24.03.2018 15:15

Ето није Лука па ви сада нагадјајте како се зове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ок

25.03.2018 13:42

Стета велика стета .

Name

Ре

25.03.2018 14:30

Ма има лијепих имена нама познатих кроз историју ових народа, као Шмит,Адолф и др.јер српска имена и нису нешто као Лазар ,Милош итд........!!!!!!!!!!!

Name

мxлн

25.03.2018 16:27

Није вазно уопсте, то су успјесни и сретни људи.

Name

Лепа Ана

25.03.2018 20:44

Свабо је убро детелину са цетири листа,ако са њом буде несретан треба да се убије.

Name

ојха

26.03.2018 03:29

Хеинрицх,волфганг