ЕП до 21: ''Орлићи'' се играли, Јовић терорисао вршњаке - 6:0!

Тако млади, а тако голова гладни! Вуле Јовановић и другови шест од шест! Гибралтар није имао шансе! "Орлићи" се играли с Гибралтаром! Млада репрезентација Гибралтара није дорасла "орлићима".

Фудбал 23.03.2018 | 22:00
ЕП до 21: ''Орлићи'' се играли, Јовић терорисао вршњаке - 6:0!
"Орлићи" тријумфално настављају квалификације!

Млада репрезентација Србије је рутински савладала Гибралтар и дошла до пете победе у оквиру квалфикација за Европско првенство 6:0 (3:0), уз голове Лукића, Гајића, Лутовца, Златановића и Луке Јовића који се два пута уписао у стрелце.

Саша Лукић је начео Гибралтарце у 15. минуту када је одиграо дупли пас са Радоњићем и лепо пласирао лопту у даљи угао, чак ни не тако јаким ударцем. У 21. минуту Србија је извела још једну одличну акцију, сада по десној страни, када је Александар Лутовац послао идеалну лопту за Луку Јовића коме није било тешко да са пет метара поспреми лопту у мрежу.

Већ у 40. минуту на семафору је писало 0:3 када је Милан Гајић постигао свој други гол за "орлиће". Радоњић је погодио стативу, а Гајић је одлично пратио и искористио одбитак.

Тек што је почело друго полувреме - и Александар Лутовац се уписао у стрелце.

Феноменална пас у простор добио је Лука Јовић, лобовао је голмана Гибралтара, а лопту у мрежу ипак у 48. минуту "закуцао" је Лутовац.

До другог гола на данашњем мечу, а шестог у квалификацијама, Лука Јовић је дошао у 61. минуту, поново из непосредне близине, када је по левој страни одлично прошао Мирослав Богосавац. У 82. свој дебитантски гол постигао је Игор Златановић, фудбалер Радника.

Србија је до краја меча могла да постигне још неки гол, а лоша вест је да је Урош Рачић због повреде морао из игре у 78. минуту.

Србија већ у уторак игра пријатељски меч против Италијана у Новом Саду (18.30), а наредни такмичарски меч је тек у септембру када нам у госте долази Македонија.

Дилеме није било ни уочи саме утакмице, али младој репрезентацији Србије то није сметало да судар са Гибралтаром свеједно учини занимљивим. Головима, чиме другим кад већ нема резултатске драме? Капитен Вукашин Јовановић и другови су додуше показали озбиљност тиме што фудбалским Лилипутанцима из Гибралтара нису дозволил ни да се понадају, већ су на време постигли гол и сами себи поклонили простор да се бар на 90 минута заиграју. Лука Јовић је малтретирао противнике, па је на крају шестог меча у квалификацијама за Европско У21 првенство у Италији 2019. године на семафору писало 6:0. Истина, против објективно недораслог ривала, који се вечерас мучио и са изласком из сопственог казненог простора.

Просто, Гибралтар није ни изблиза тај калибар тима. А овај наш је - и не мислимо то само зато што смо навијачки острашћени - поприлично добар. А и то кажемо само зато што не желимо да ову децу превише хвалимо да не полете пре но што заврше посао.

Једино лоше из данашњег дана - Македонија није издржала. Двоструки стрелац, дефанзивац Јавора Алекса Амановић, поцрвенео је у финишу утакмице, па су Руси у четвртом минуту судијске надокнаде стигли до победе од 4:3 и сачували какве-такве шансе да нас сустигну на табели седме квалификационе групе.

Мада, Србија је после шест победа у уводних шест кола пет бодова испред Русије. И што је много важније: игра улива самопоуздање. Штавише, као да са сваком утакмицом екипа постаје све јача. Иако вечерасГоран Ђоровић није могао да рачуна на Андрију Живковића и Марка Грујића, који су прекомандовани у А екипу.

У њиховом одсуству испрсио се Лука Јовић, који је постигао два и наместио још два гола саиграчима и показао да су га утакмице у првом тиму Ајнтрахта учиниле доминантним у односу на вршњаке. Форму са бундеслигашких терена пренео је и на репрезентативни ниво. Терорисао је момке из Гибралтара, који су наспрам Јовића изгледало као дечаци.

Асистенција за Сашу Лукића у 15. минуту, па у 21. и Јовићев првенац. У 40. је Милан Гајић натрчао на лопту која се после ударца Немање Радоњића - баш га није хтео гол вечерас - одбила о стативу и сместио је у мрежу за 3:0, да би се већ почетком другог полувремена Јовић поново нашао у улози пакер, егзекутор је био Александар Лутовац.

Јовићу ни то није било доста, па је у 61. минуту постигао и свој шести гол у квалификацијама - један више потписао је само Стразбургов нападач Мартин Терије у дресу Француске - да би га потом Ђоровић извео да покупи аплаузе домаће публике. Шлаг на торту сипао Игор Златановић, на Радоњићеву асистенцију у 82. минуту.

О самој утакмици бесмислено је и говорити. Није ни да Гибралтар може да послужи за било каква поређења на озбиљном нивоу. А овај тим Орлића треба да мисли само о најозбиљнијем нивоу фудбала, никако да се задовољава просеком.

ГИБРАЛТАР - СРБИЈА 0:6 (0:3)
/Лукић 15, Јовић 21, 60, Гајић 40, Лутовац 49, Златановић 82/

Гибралтар (4-2-3-1): Банда - Сера (од 58’ Ронан), Жоли, Барнет, Брито - Ториља, Вине (од 71’ Де Лос Сантос) - Кумбес (од 77’ Исола), Ернандез, Балантин - Пизаро;

Србија (4-3-3): Радуновић - Гајић, Миленковић, Јовановић, Богосавац - Пантић, Рачић (од 81’ Мићин), Лукић - Радоњић, Лутовац (од 73’ Златановић), Јовић (од 63’ Шапоњић).

ТАБЕЛА: Србија 18, Русија 13, Аустрија (-1) 9, Јерменија (+1) 7, Гибралтар (+1) 3, Македонија (-1) 3.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар