Рус, власник Монака, би могао да спаси Милан?!

Власник Монака, руски мултимилијардер Димитри Риболовљев наводно је заинтересован за куповину италијанског великана Милана.  И он пита за Милан! Дмитри Риболовљев се распитује о финансијским детаљима Милановог пословања. . .

Фудбал 25.03.2018 | 18:00
Рус, власник Монака, би могао да спаси Милан?!
"Росонери" се налазе у великим финансијским проблемима због новог власника Јонгхонга Лија, који је у априлу прошле године купио клуб од Силвија Берлусконија, али финансиран кредитима америчког фонда "Елиот Менаџмент", којем Милан мора да исплати 303 милиона евра до октобра, а потом додатних 34-40 милиона како би функционисао без проблема.

Због тога је јавни тужилац у Милану покренуо истрагу против Лија јер постоји опасност да УЕФА казни клуб због кршења правила Финансијског фер-плеја.

Ситуацију пажљиво прати Риболовљев, који је преузео Монако 2011. после финансијског краха клуба и из друге лига га довео до титуле шампион Француске прошле сезоне, уз одличне игре и у Лиги шампиона.

У међувремену, француски клубови тврде да је Рус добио понуду да прода свој удео у Монаку за око 500 милиона евра. Осим Риболовљева, за Милан је наводно заинтересован и сувласник енглеског Арсенала Алишер Усманов.

Милијардер Дмитри Риболовљев разматра могућност преузимања Милана! Након што се пре неки дан појавила информација како сличне планове има и Алишер Усманов, ово је друга "заинтересована страна" за куповину италијанског гиганта. 

Подсетимо, Росонери су у великим финансијским потешкоћама откако су их преузели Кинези. Ситуација са новим власником Јонгхонг Лијем није најаснија, пошто се још не зна прави разлог мањка новца, те позајмице која је уследила од америчке компаније Елиот менаџмент. По договору који су Кинези постигли Милан до октобра мора да Америма заједно с каматама врати 303.000.000 евра.  

Претходних недеља италијански медији често су писали о судбини седмоструког шампиона Европе. Као реална могућност помињала се и продаја, односно преузимање од стране неког новог инвеститора који би решио проблеме, али ово је први пут да се помињу и конкретна имена. 

Риболовљев је у спортском свету познат као власник Монака, те као човек ком је жена пре неколико година приликом развода узела пола богатства. Према Форбсу, он се и даље котира међу 150 најбогатијих људи на планети, а пре развода био је тежак око шест милијарди евра. Клуб из Кнежевине преузео је 2011, као друголигаша, и довео га је до титуле шампиона Француске испред ПСЖ-а, односно до полуфинала Лиге шампиона прошле године. Поједини извори у Француској наводе како је недавно добио понуду да прода свој удео у Монакуза пола пола милијарде евра?! 

Риболовљев је по занимаљу доктор медицине, а богатство је стекао као брокер на берзи, по распаду Совјестког Савеза. 

Чекамо расплет, навијачи Милана су врло нестрпљиви...

Фото: Ацтион Имагес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар