Сунца из Финикса зову Игора Кокошкова!

Да ли овог лета коначно добијамо првог српског тренера на клупи једне од НБА франшиза?

Кошарка 25.03.2018 | 18:30
Сунца из Финикса зову Игора Кокошкова!
Наш стручњак који већ годинама живи и ради "са друге стране велике баре", Игор Кокошков могао би већ овог лета да преузме клупу једног од најпознатијих НБА лигаша.

У питању су Финикс Санси где је садашњи помоћник тренера Јута Џеза, Квина Снајдера већ радио и то од 2008. до 2013. године, такође као асистент Терију Портеру, Алвину Џентрију и Линдзију Хантеру. Тиме би постао прво Србин (не рачунајући Грега Поповића) који води неку од франшиза најјаче кошаркашке лиге на свету. Током боравка у највећем граду државе Аризоне стручњак из Банатског Брестовца је служио као нека врста "офанзивног координатора". Колумниста Њујорк Тајмса, Марк Стајн сматра да је управо Кокошков на врху листе тренера које управа Санса жели да види на месту главног стартега.

Јута Џезери тренутно играју најбоље у лиги, а велики удео у томе има управо и Србин који је 2016. због болести Снајдера и водио тим у победи над Лос Анђелес Лејкерсима. Поред Санса, Стајн тврди да је за услуге Кокошкова заинтересовано још неколико НБА тимова. Србина поштују у САД због изузетне стручности и радне етике. Мало ко зна, али он је минулог лета буквално вратио из мртвих Рикија Рубија преузевши индивидулани рад са Шпанцем након што је потпуно пао после смрти мајке.

Само је питање времена када ће човек који је летос донео Словенији злато на Евробаксету и то пошто је управо Србију савладао у финалу, преузети неки НБА клуб. Да ли ће то бити овог лета или ће још морати да сачека, остаје да се види. Занимљиво је да би у у тиму Санса лако могао да се нађе и Лука Дончић са којим је освојио Евробаскет пошто се очекује да Словенац буде први пик на драфту, тако да би могао да заврши у једном од најслабијих тимова ове сезоне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар