"Тек ћеш ти мене упамтити"

Тринаестогодишњи син јагодинског полицајца, који се доводи у везу са више од 20 кривичних дела, у петак је наоружан пиштољем репликом улазио у продавницу, малтретирао и претио радницама, па је једну од њих отац морао да чува до краја радног времена да је дечак не би повредио!

Србија 23.03.2018 | 07:25
"Тек ћеш ти мене упамтити"
Драма у продавници из једног великог трговинског ланца почела је у петак око 14 сати када је 13-годишњи А. С. са четворицом другова ушао у радњу у којој су у то време биле три продавачице.

- Једна жена је стајала поред касе, док су друге две пратиле шта дечаци раде, да којим случајем нешто не украду, што су неретко радили. Малолетник А. С. је узео кроасан, и када је пришао каси, на метар од раднице испао му је пиштољ из јакне. Жена је у шоку вриснула, а он је монотоним гласом упитао “зашто се ви плашите оружја?”, након чега је изашао из радње - сазнаје “Блиц” од извора блиског истрази. Са њим су изашли и другари, а уплашене раднице одмах су обавестиле полицију па је дошла патрола, саслушала их и потражила А. С. и његове родитеље.

И таман када је касирка, која је остала сама у радњи јер су обе колегинице завршиле смене, помислила да је драма прошла, проблематични А. С. је у 19.30 сати поново дошао у продавницу.

Све време у рукама је држао реплику пиштоља. Почео је да виче на њу "зар ја не смем да носим оружје, то је само играчка", да би већ следећег тренутка запретио "тек ћеш ти мене упамтити" након чега је репетирао оружје. Жена је била уплашена, само је стајала као кип, а он јој се уносио у лице и претио “мркли мрак је, видећеш шта ће да ти се деси". Помахнитали дечак је убрзо изашао из радње, а она је смогла снаге да позове полицију и опет пријави малог насилника, а прво је напоменула да није уопште сигурна да је реплика којом јој је претио исто оружје које је носио раније тог дана и које му је испало из јакне - напомиње наш извор и додаје да А. С. ни тада, као ни неколико сати пре тога није узео новац из касе.

Осим што је обавестила полицију о претњама, уплашена касирка је позвала и свог оца који је одмах дошао у радњу и до краја радног времена, до 22 сата, био са њом да се мали хулиган не би појавио и покушао да јој науди.

 
Те вечери у радњи се појавио и његов отац, суспендовани полицајац С. С. који је покушао да изглади ствари.

- Био је под гасом и правдао се да није ни знао да је клинац узео паре и да је купио реплику пиштоља. Чак је предложио да "када нешто клинац уради, ви га слободно изударајте", што је додатно шокирало већ уплашену радницу - навео је наш извор упознат са истрагом.

Проблематични дечак је иначе четврто дете, и једини син полицајца С. С. Против њега је до сада поднето шест кривичних пријава због крађа, тешких крађа, неовлашћеног коришћења туђег возила, а тужилаштву је достављено више од 20 извештаја о почињеним кривичним делима. Иако је полиција излазила на терен сваки пут када је пријављено да је починио неко кривично дело, руке су им везане јер насилник има само 13 година и кривично је неодговаран, па не може бити ухапшен. О последњем инциденту, претњама и ношењу реплике оружја, полиција је урадила једино што је у њеној надлежности, обавестила је јагодински Центар за социјални рад. Како сазнајемо, Министраство за рад, борачка и социјална питања, које је упознато са случајем, дало је сагласност и у најскорије време малолетник ће бити измештен из породице и институционално збринут, или у Заводу за васпитање деце и омладине у Књажевцу или у неку сличну установу.

Плашили продавачице

 
Малолетни и његова четворица другова из краја иначе живе близу радње и раније су плашили продавачице. Осим што су стално морале да их држе на оку јер су крали, а то је овековечио и видео надзор, малолетни хулигани су их упозоравали да се забрину за своју безбедност. Једном се десило да је насилник А. С. био испред радње после 22 сата, када је продавачица закључавала радњу, и није јој било нимало пријатно када га је видела иако код себе није имала новца.

Проблематично дете

Према сазнањима "Блица", после његових злодела породица је била под надзором надлежних институција, али нису баш исказали жељу за сарадњом да би се дечак вратио на прави пут. Чак је било покушаја да се он измести у хранитељску породицу. Ни то није успело јер нико није желео да прими проблематичног тинејџера.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јеца

23.03.2018 09:42

Бозе сацувај ста треба да неког убије да би надлезни реаговали. Тату у затвор а сина у поправни дом и ствар ријесена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрндам

27.03.2018 19:30

Ма око мамино, кад је овакав са 13 година, какав ли це тек бити са 23?!

ОДГОВОРИТЕ