Тинејџерка се нагодила на суду

Палестинска тинејџерка Ахед ал-Тамими, којој се суди због ударања и шамарања израелског војника на окупираној Западној обали, прихватила је нагодбу са Израелским војним судом, према којој ће ова шеснаестогодишњакиња провести осам мјесеци у затвору.

Свијет 22.03.2018 | 07:18
Тинејџерка се нагодила на суду
Израелски дневник "Хааретз" је навео да су израелски суд и тинејџерка након бројних судских рочишта ипак постигли нагодбу.

Ал-Тамими је постала херој палестинског отпора након што је 15. децембра ударила израелског војника, а њена мајка Нариман ал-Тамими све то уживо преносила путем Фацебоока.

Израелски војници су вршили рацију у њеном селу, након чега је тинејџерка ухапшена.

Њен адвокат није потврдио информације о судској нагодби, али је раније изјавио да је тужилаштво понудило нагодбу.

Палестинска тинејџерка је имала 16 година у вријеме напада, а оптужена је по 12 тачака, међу којима и физички напад. Њена мајка и родица су такођер ухапшене и кажњене.

Њен случај је привукао велику међународну пажњу, а организација "Амнестy Интернатионал" је Ал-Тамими назвала палестинском Росом Паркс, афро-америчком активисткињом за људска права и кројачицом коју је амерички Конгрес прогласио "мајком модерног Покрета за људска права."

(Н1/АА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дон

22.03.2018 06:33

На правди Бога, палестински народ се бори за слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

22.03.2018 09:36

Слободу?

Name

Боб

22.03.2018 06:56

Дјевојцица је херој, свака цаст.Код нас људи не смију да изадју на мирни протест који организује синдикат кад је у питању закон о раду, а о протестима неке друге врсте да не прицамо.Завладао је тески кукавицлук који не мозе донијети ниста добро. Лицно ме је срамота у каквом јадном и лицемјерном окрузењу зивим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2018 07:31

Код нас свака битанга мозе да претуце полицајца.